Regija

Gluhak ponudio pomoć Džakiću: 'Dušan se promijenio i želim mu pomoći! U meni je proradila savjest!'

Dušan Džakić i Ivan Gluhak
 FFC
Dušan Džakić i Ivan Gluhak su bili veliki borilački "neprijatelji" dok su obojica bili na vrhuncima svojih karijera prije nekoliko godina. Na kraju su međusobne prozivke i veliki anemozitet razriješili mečem na FFC-u 18, koji se 2015. godine održao u slovenskim Stožicama.

Gluhak je slavio prekidom već u prvoj rundi, no tu neprijateljstvu nije bio kraj. Sukob se nastavio i nakon kraja meča, a uključili su se i kutovi. S jedne strane Luka Jelčić, koji je bio u Gluhakovom kutu, a s druge Vaso Bakočević, koji je bio dio Džakićevog tima.

No, nakon što smo u četvrtak objavili vijest o zdravstvenim problemima srpskog borca koji se bori ovih dana da bi spasio svoje desno oko, u redakciju se javio Gluhak. Hrvatski borac vjeruje da se njegov "neprijatelj" iz borilačkih dana promijenio i spreman je ne samo zakopati "ratnu sjekiru", nego i pomoći "Cyborgu" da riješi svoje zdravstvene probleme.

"Dušana Džakića sam uvijek smatrao vrlo dobrim borcem, ali ne baš dobrim i korektnim čovjekom radi postupaka koje je radio tijekom svoje profesionalne karijere", započeo je Gluhak te je nastavio:

"Ali mislim da se kao čovjek jako promijenio. Proradila mu je savjest i čast. Svi smo mi ljudi od krvi i mesa i svi griješimo, ali je u današnjem svijetu najbitnije ostati čovjek. I naravno biti zdrav."

Hrvatski borac je i sam imao nedavno tragediju u obitelji te smatra da je i iz tog tragičnog iskustva dosta toga naučio. Sada je spreman pomoći drugima.

"Zdravlje je najbitnije i najvažnije. Prije mjesec i pol dana, točnije 25. rujna, sam i sam izgubio voljenu osobu, svoju jedinu sestru, koja je teško bolovala. Znam kako je to."

"Kaže Dušan da su njegovi problemi posljedica loših stvari koje je radio u životu jer sve dođe na naplatu, prije ili kasnije nažalost. Ja imam sretnu obitelj, imam dvoje djece, svi su zdravi i sretni. Imam također i uspješnu firmu zahvaljujući sportu koji me podučio redu, radu i disciplini."

Gluhak se prisjetio rivalstva s Džakićem te je sada spreman zaključiti tu eru i posvetiti se prijateljstvu i solidarnosti.

"Između mene i Džakića su postojale velike kontroverze i vladalo je veliko rivalstvo. A meč je ostao jedan od najinteresantnijih na ovim prostorima. U meni je također proradila savjest i spreman sam mu pomoći na bilo koji način. Spreman sam i na novčanu pomoć za liječenje, sve samo kako bi sačuvao svoje oko i ostao zdrav", zaključio je Gluhak.

35-godišnji "Braveheart" je svoj posljednji profesionalni meč odradio 2018. godine kad aje svladao Miroslava Ivančevića. Ukupno u karijeri je ubilježio 18 pobjeda i 8 poraza. Nikada nije konačno zaključio svoju borilačku epizodu pa bi i u budućnosti mogli dočekati povratak popularnog borca iz Leon Gyma.

Linker
22. travanj 2024 00:10