Regija

Golden Fight 4 priredba počinje uskoro, a unatoč mnogim otkazivanjima event obiluje zanimljivim sadržajem

Karlo Kevdeš i Sašo Vorkapić

 Tonko Horvat
Zagreb će po drugi put ugostiti Golden Fight organizaciju i to u najvećoj dvorani do sada, a priredba počinje u 20 sati

U večerašnjoj priredbi pod organizacijom Golden Fighta, u dvorani KC Dražena Petrovića imat ćemo priliku gledati 17 vrlo zanimljivih sučeljavanja. Ovaj spektakl obuhvatit će niz okršaja u različitim disciplinama poput boksa, MMA-a, K1 i "bare-knuckle“ mečeva. Borci iz različitih dijelova regije pokazat će svoje vještine i snagu u zanimljivim mečevima.

U glavnoj borbi večeri, gledat ćemo K1 sučeljavanje između Karla Kevdeša iz Đakova i Saše Vorkapića iz Slovenije. Zbog ozljede došlo je do promjene prvotnog plana pa je Andreja Kevdeša zamijenio njegov mlađi brat Karlo. Đakovo, a ni Kevdeši tako nisu ostali bez predstavnika. Karlu je tek 18 godina i na početku je karijere koju je itekako dobro započeo. Karlo je po uzoru na bratu prošle godine osvojio titulu Svjetskog mlađeg juniorskog prvaka (U16) u "kickboxingu", a uz to ima još mnoge uspjehe i definitvno je mlada nada Hrvatske borilačke scene. Vorkapić se bavi tajlandskim boksom te ima brojne medalje s europskih i svjetskih kupova i prvenstava. Uspješan, iskusan i atraktivan borac kojem Kevdeši žele stati na kraj.

U sunaslovnoj borbi, u apsolutnoj kategoriji boksa bez rukavica, gledat ćemo sučeljavanje između Gorana Reljića iz Hrvatske te Alije Mešića iz Bosne i Hercegovine. Reljić ima 40 godina i pionir je hrvatskog MMA-a, nekadašnji član UFC-a i bivši prvak KSW-a te BKFC-a. Prvotno se trebao boriti protiv češkog borca Petra Beraneka koji je prije dva tjedna upisao teški poraz nokautom u BKFC organizaciji zbog čega nije mogao nastupiti večeras, pa je u ring ušao 21-godišnji borac "The Bomber" koji u amaterskom boksu ima nevjerojatan omjer od 60-10.

image

Goran Reljić i Alija Mešić

Tonko Horvat

Osim toga, večer će obilovati s još zanimljivih mečeva poput K1 borbe do 91 kilograma između Ivana Bertića iz "Kickboxing" kluba Škorpion i Čeha Lukaša Cypriana. Bertić je već neko vrijeme poznato ime borilačkoj javnosti, a mlada nada obećava velike stvari u nastavku profesionalne karijere. U borbi bez rukavica do 75 kilograma, Mihajlo "Hiroshima" Rajić iz Srbije, koji je prošle godine trijumfirao na Golden Fightu 2 u Dubravi protiv Hrvata Josipa Gečevića, ovaj put suočit će se s Petrom Ražovom iz Zadra.

image

Ivan Bertić i Lukaš Cyprian

Tonko Horvat

image

Petar Ražov i Mihajlo Rajić

Tonko Horvat

Još jedan neizvjestan okršaj bit će između Asmira "The Problem" Sadikovića iz Pitbull Zagreb Gyma i Filipa "Hita" Majića također iz Zagreba, u MMA borbi do 95 kilograma. Majić je iznimno opasan borac, izvrstan "grappler", ali će mu današnji protivnik zasigurno zadati probleme. "The Problem" se vraća nakon tri godine stanke, a posljednje tri borbe završio je nokautima. Ne smijemo propustiti ni K1 meč do 86 kilograma koji će nam donijeti dvoboj između Davida Szabo-Totha iz Mađarske i domaćeg borca iz Đakova, Sandra Nikolića. Ovaj okršaj bit će definitivno jedan od zanimljivijih, jer ćemo u ringu imati priliku svjedočiti borcima s izvrsnim tehnikama.

image

Filip Majić i Asmir Sadiković

Tonko Horvat

image

Sandro Nikolić i David Szabo-Toth

Tonko Horvat

U prvoj borbi glavnog dijela večeri gledat ćemo boks meč do 86 kilograma između Patrika Čelića iz SC Arene u Zagrebu i Radovana Nedovića iz Srbije. Čeliću je ovo treći nastup u Golden Fight organizaciji, a iz prva dva izašao je s trijumfom pa tako u organizaciji ima savršen omjer od 2-0. "The Wolf" se u ring vraća nakon operacije, a ovo će mu biti drugi profesionalni boksački meč. Nedović je uskočio na "short notice" umjesto Bojana Veljkovića, iskusnog borca s 10-godišnjom profesionalnom karijerom.

image

Patrik Čelić i Radovan Nedović

Tonko Horvat

U preliminarnom dijelu večeri bit će 10 borbi, od kojih ćemo gledati jedan Muay-Thai debi, pet MMA meča, jednu boksačku i dvije K1 borbe te jedan "extreme boxing fight".

Organizacija se suočila s velikim izazovima ozljeda i bolesti boraca u "Fight Weeku“ i unatoč mnogim promjenama u zadnji tren te kratkoj pripremi pojedinih boraca, event ima mnogo zanimljih borbi, a ni jednu ne želite zanemariti.

Nažalost, zbog ozljede, otkazana je "extreme boxing“ borba između Nađe Milijančević i Bojane Šebenik koja je trebala biti jedina ženska borba na "cardu".

Priredba počinje u 20 sati te ju je moguće pratiti i putem Arene Sport 2, a ulaznice su još uvijek dostupne i možete ih kupite na ulazu u Cibonu.

Linker
07. travanj 2024 16:02