Regija

Gotov je preliminarni dio FNC-a 14! Bosančić se vratio na pobjedničke staze, Sičaja slavio, Šehić ozlijedio rame

Matija Bosančić

 SCREENSHOT/YOUTUBE/FNC
Gledali smo jako zanimljiv preliminarni dio

Napokon je došlo to vrijeme, započela je FNC 14 priredba! Prije "creme de la creme" dijela večeri, odrađen je preliminarni dio u kojemu smo imali prilike gledati tri borbe.

Bosančić dominacijom do treće pobjede

Glavna borba preliminarnog dijela donijela nam je okršaj Matije Bosančića i Leona Krajačića. Odmah na početku Bosančić je jako krenuo na svog protivnika te uputio mnoštvo jakih udaraca, što iz klinča, što van njega. Prošlo je dvije minute, a srpski je borac sa sarajevskom i zagrebačkom adresom pogodio Krajačića u genitalije i borba je nakratko prekinuta. Ipak, sve je bilo u redu te su se brzo vratili u akciju. "Crobran" je počeo pogađati dobre "kickove", no ubrzo su završili u klinču gdje su nastavili akciju. Minutu prije kraja runde hrvatski je borac upisao rušenje, ali mu se Bosančić brzo ustao i opet su završili u klinču. Odvojili su se, a onda je Srbin krenuo s kanonadom udaraca i završio Krajačića udarcima na podu!

Ovo je bila treća pobjeda u Bosančićevoj karijeri. Sjajno je krenuo pred sam kraj runde i zasluženo slavio, a Krajačiću je ovo bio sedmi poraz.

SIčaja slavio nakon tri runde rata

Netom prije njih rukavice su ukrstili Ivan Sičaja i Nemanja Todorović. Odmah na početku hrvatski borac počeo je pogađati direktima i napravio dosta štete svom protivniku. Pokušao je i rušiti u jednom trenutku, ali nije uspio. Todorović je nakratko uspio u tome, ali se "Tirke" ustao i borba je nastavljena u klinču gdje su razmjenjivali udarce koljenima. Razdvojili su se, Sičaja je pogodio odličnu kontru i došao u parter gdje je zauzeo bočnu kontrolu. Srpski borac pokušao je napraviti polugu na nozi, ali to je bilo osuđeno na propast. Ista sekvenca ponovila se uskoro, Sičaja je rušio, Todorović pokušao "heel hook", no bez uspjeha. Kraj runde ramski je borac dočekao u zatvorenom gardu gdje je imao sigurnu kontrolu i čisto uzeo prvu rundu.

Početkom druge runde borac iz plavog kuta pokušao je rušiti, ali samo je završio donji u "sprawlu". Nakon toga, uputio je nekoliko dobrih udaraca, a nakon toga ga je Sičaja uspješno rušio i opet zauzeo kontrolu. Ipak, činilo se da je Sičaja opušteniji te je srpski borac namirisao krv i krenuo u napad. Gledali smo totalni zaokret u odnosu na prvu rundu gdje je Srbin bio taj koji diktira sve, pred kraj runde uputio je nekoliko jakih udaraca i upisao rušenje te je nakon 10 minuta bilo 1:1.

Odlučujuća runda. Srpski borac nastavio je diktirati tempo te dobro pogađati Sičaju u nogu, a nakon nešto više od minute pogodio je domaćeg borca prstom u oko te je borba nakratko prekinuta. U nastavku je Todorović upio upisati rušenje, ali ga je "Tirke" okrenuo te završio gornji dvije minute prije kraja. Opet je Todorović uhvatio nogu Sičaje, no iako je bilo opasnije nego prva dva puta, nije bilo završetka. Pred sam kraj Sičaja je uputio nekoliko jakih udaraca na podu. Na kraju borbe teško je bilo za odrediti tko je prevladao jer je "Tirke" u drugom dijelu zadnje runde uspio odvesti sve u neizvjesnost. Na kraju je Sičaja slavio većinskom odlukom sudaca (28-28, 29-28, 29-28) nakon sjajne borbe pune preokreta, bilo je gusto, ali mu je taj kraj borbe priskrbio četvrtu pobjedu u karijeri.

Neslavan kraj za Šehića

Prvi meč večeri odradili su Luka Ceranja i Teufik Šehić. Prvu minutu borbe Šehić je konstantno tražio prostor za rušenje, ali nije pokušao niti jednom. Tek nakon minutu i pol bačen je prvi ozbiljan udarac te nismo vidjeli previše akcije na samom početku. Bosanski borac pokušao je rušiti tek 90 sekundi prije kraja, ali nije uspio te su završili u klinču. Ceranja je uspio baciti par kombinacija, a "Hanibal" je još jednom bezuspješno pokušao rušiti. U zadnjim sekundama runde ušli su u kraću otvorenu razmjenu.

Čekali smo početak druge runde, ali izašla je informacija da je Šehić ozlijedio rame i nije mogao nastaviti borbu te je meč prekinut. Ceranja je upisao prvu profesionalnu pobjedu, a Šehić prvi poraz. Prava je šteta što bosanski borac nije mogao nastaviti meč, ali bitno je da se oporavi i vrati što jači.

Linker
27. travanj 2024 15:19