Regija

Grappling akcija u kultnoj Močvari: Grindhouse vas poziva na 'Battlegrind Zagreb BJJ tournament'

 Tin Meze
Za sve ljubitelje jiu jitsua stižu dobre vijesti jer se  ove subote (14. 12.) održava drugi domaći turnir brazilske jiu jitsue u organizaciji Grindhouse BJJ  kolektiva pod nazivom  BATTLEGRIND ZAGREB BJJ TOURNAMENT.

Prijavljenim timovima osim mogućnosti atraktivnih borbi i odlične konkurencije motivaciju dižu i novčane nagrade. Za one željne noviteta u domaćim jiu jitsu trendovima ulaz je slobodan, a ovaj borilački događaj održat će se u klubu Močvara s početkom u 11 sati.

Kako se prošle godine turnir pokazao pravom poslasticom borilačkih vještina treneri i organizatori Filp Majić i Filip Jelavić odlučili su još jednom ponoviti ovaj borilački događaj.

"Prošle godine smo organizirali naš prvi turnir pod nazivom GrindZero u kultnom klubu Močvara u Zagrebu. Odaziv je bio iznad naših očekivanja, tražilo se mjesto više u gledalištu. Cilj nam je bio zabava sudionika kao i gledatelja, bogate nagrade sudionicima kao i njihovo eksponiranje. Potaknuti pozitivnim komentarima boraca kao i publike iz i van jiu jitsu svijeta, odlučili smo organizirati još jedan event", komentirao je Filip Majić.

Ove godine turnir nosi naziv Battlegrind, a radi se o ekipnom eliminacijskom turniru s osam ekipa s time da se svaki tim sastoji od pet članova, a cilj je eliminirati protivničku ekipu.

U razgovoru za Fight Site Filip Majić otkrio je kako intrigantnim super borbama i nagradama žele sport približiti i učiniti atraktivnim široj publici, nagraditi borce koji prezentiraju sport u najboljem svjetlu svojm trudom i zalaganjem, te dodao "da je u cilju daljnja promocija sporta kao i razvoj i jačanje domaće jiu jitsu scene."

Turnir je obilježen Quintet style pravilom, a o čemu se točno radi objasnio je Filp Majić:

"Ukratko, Quintet je timsko grappling natjecanje ekipa po pet članova. Njihova ukupna težina ne smije biti veća od 430 kilograma, a borbe će se ovdje održavati u kimonu. Napreduje ona ekipa koja uspije eliminirati svih pet boraca protivničke ekipe. U borilište prvo ulazi po jedan borac svake ekipe te njih dvojica nastupaju u petominutnoj sub only borbi. Ukoliko nakon pet minuta (šest u finalu i borbi za treće mjesto) ne bude pobjednika, oba borca su eliminirana. U slučaju neodlučena ishoda u borbi gdje su oba borca posljednji članovi svojih ekipa, pobjednički tim odlučuju tri suca. Dozvoljeni su svi zahvati osim heel hooka, budući da isti može uzrokovati ozbiljne ozljede."

Također je pojasnio zašto baš Quintet style pravilo.

"Ovaj vrlo uzbudljivi format svoje je poklonike brzo dobio među svim fanovima borilačkog sporta, između ostalog i među onima koji nisu toliko dobro upoznati u sve grappling tehnike. To je često kod istih bio problem pri nekim drugim natjecanjima borbe u parteru. Natjecanje u kojem nema bodovanja, a vremena za napraviti nešto konkretno je malo, donosi agresivan pristup od strane oba borca (osim u slučaju taktiziranja poput defenzivnog pristupa lakšeg borca koji pokušava izbaciti sebe i težeg protivnika) i to je ono najuzbudljivije kod ovog formata."

Uz atraktivni timski dio natjecanja na meniju su i ultra zanimljivi takozvani superfightovi u no gi verziji odnosno bez kimona ili submission only pravilo. Koji borci dolaze na turnir i iz kojih su klubova otkrio nam je Filip Jelavić:

"U meču do 90 kilograma sastaju se Nenad Santrač (Family Fight Team Novi Sad) i Marko Požega (Subos RGA), meč do 79,5 kilograma između Nejca Hodnika (GB Ljubljana) i prošlogodišnje zvijezde večeri Ivana Rakocije (Black Dragon Akademija), mlade nade do 77kg Marko Žmirić (Grindhouse BJJ) i Filip Marić (BJJ Vinkovci), Max Arnold (Black Dragon Akademija) i Ivan Kontak (Trešnjevka Tunders) te borbu jednog od organizatora Filipa Heat Majića (Grindhouse BJJ) protiv Brune Vuksana (Checkmat Split Jiu Jitsu/ Checkmat Zadar Jiu-Jitsu klub). Omogućen je bogati nagradni fond uz velikodušnu pomoć firme Kod Biro, a želja nam je nagraditi atraktivne borce koji ganjaju submission."

"Najbolji način promocije ovog sporta je upravo prezentacija novih intrigantnih turnirskih koncepata jer pridonose atraktivnosti, koju njegujemo i novčano nagrađujemo kao i pružanje dobre zabave svima onima koji već poznaju ili žele upoznati ovaj borilački sport", zaključili su Filp Majić i Filp Jelavić te pozvali sve zainteresirane čitatelje Fight Sitea na odličan sportski provod.

Linker
17. travanj 2024 02:18