Regija

Habazin i Shields izašle pred medije: 'Ovo je borba za moj život, posljednja prilika da učinim nešto'

Shields vs. Habazin
 screenshot
Claressa Shileds i Ivana Habazin odradile su službenu konferenciju za medije pred meč koji će 5. listopada odraditi u Flintu, gradu u kojem se Shields rodila te i danas tamo živi. Obje su bile vrlo raspoležene te su prisutni novinari dobili kvalitetnu dozu materijala.

Claressa Shields nastupit će u svom gradu po prvi put otkako je postala profesionalna boksačica i to tako da će pokušati postaviti rekord. Ako savlada Ivanu Habazin, postat će boksačica kojoj je trebalo najmanje vremena između osvajanja svjetskih titula u tri različite divizije. Sve je pripremljeno za veliko slavlje ljubimice domaćih tribina, ali ona je svjesna kako prije toga ipak mora savladati nevjerojatno motiviranu protivnicu. Najbolje izjave s konferencije za medije prenio je Boxing 247.

"Razumijem kako je Ivana došla pobijediti me, no nije joj dobro doći sa stavom kako će ovo biti šetnja kroz park. Christina Hammer je mislila nešto tako pa se nadam da će Habazin ovo shvatiti najozbiljnije moguće. Sviđa mi se ovaj izazov, no nema šanse da će me ona pobijediti pred mojom obitelji i prijateljima. Namjeravam je uništiti. Nemojte propustiti ovaj meč jer vidjet ćete nokaut", najavila je prvobitno Shields, a onda je rekla nešto o tome što će se boriti u svom gradu:

"Jako sam uzbuđena. Posljednji meč trebao mi je biti najteži u karijeri, a zapravo sam odradila najlakšu borbu u svojoj profesionalnoj karijeri do sada. A to sam napravila protiv dokazane dugogodišnje prvakinje. O ženskom boksu se danas ne može govoriti bez da se spomene mene i ono što sam napravila. Cijenim što Ivana želi ovaj meč i ovaj izazov, no ponaša se ludo zbog same pomisli da će me nokautirati."

Što se tiče taktike Ivane Habazin u ovom meču, Shield ne vjeruje kako će hrvatska boksačica krenuti na sve ili ništa, kao što je više puta do sada najavila. Kaže kako je prepoznala svoju priliku te da ju u meču namjerava iskoristiti.

"Mislim kako će se postaviti defenzivno, to sam zaključila iz gledanja njenih ranijih mečeva. Ako ona misli da ćemo stajati i razmjenjivati udarac za udarac, luda je. Ona se dobro kreće i ima brze ruke, no isto tako ima jako puno nedostataka koje ću kapitalizirati. U ovoj kategoriji namjeravam biti brža i snažnija. Nikad nisam imala problem skinuti kilograme pa neću niti sad", prognozirala je Claressa.

Nakon toga je došao red na izazivačicu. Ivana je došla puna samopouzdanja, spremno je odgovarala na Claressine izjave i imala je nekoliko kvalitetnih aduta u rukavu. Prema svojoj protivnici pokazala je dovoljno dozu respekta, što je znak da će se pripremiti za najteži meč u svom životu, ali isto tako smatra da već u startu postoje neki segmenti koji joj idu u prilog.

"Claressa Shields je spektakularna borkinja, imam respekta prema njoj i namjeravam joj donijeti borbu u njeno dvorište. Nisam došla samo se boriti, došla sam pobijediti. Ona ispred sebe ima velik izazov. Ako kaže da će skiniti kilograme, ja joj vjerujem iako sam uvjerena da će biti teško jer ovo nije njena prirodna kategorija. Nadam se da će skinuti kilograme i da ćemo imati dobar meč. No, smatram kako je borba do 69.5 kilograma zapravo prednost za mene", kaže Ivana, koja je svoje dvije dosadašnje titule država u nižim, dok je Claressa držala u višim kategorijama od ove u kojoj će se 5. listopada susresti. Ivana je zapravo samo zbog ovog meča i odlučila podići svoju tjelesnu masu:

"U srednju kategoriju sam prešla samo zbog toga što sam se htjela boriti protiv nje. Ona je trenutno najbolja boksačica svijeta, a ja znam kako je mogu savladati. Kad sam čula da će se spustiti u ovu kategoriji, prepoznala sam savršeno vrijeme za mene. Nije mi bitno je li se meč održava u Flintu, Londonu ili New Yorku. Ring je moj dom i to je ono najvažnije. Uvijek sam autsajder i volim biti u toj poziciji. Već jednom sam osvojila svjetsku titulu u gradu moje protivnice i to ću napraviti još jednom."

Svjesna kako se ovakva velika prilika vjerojatno više neće pružiti, Habazin teško da može biti motiviranija. Iz motivacije će trebati izvući dobar nastup, u što ona zapravo ne sumnja.

"Trenutno sam u fazi karijere gdje ovo može biti moja posljednja prilika da napravim nešto veliko i da promijenim svoj život. Tako da ovo za mene nje samo borba za titulu, doslovno se borim za život. Kad imaš samo jednu priliku, a nevjerojatno si gladan, sve je moguće. Znam da će biti teško savladati je u njenom gradu na bodova. Ona je najavila kako će me nokautirati i bolje je za nju da u tome uspije. Ako me ne nokautira, može biti sigurna da ću ja nokautirati nju. Drago mi je da je zdrava jer mora biti u potpunosti spremna za ono što joj slijedi 5. listopada", rekla je Ivana, na što je Claressa samo odgovorila: "Prekrasno".

Boksačice sad kreću u onu najvažniju fazu priprema i nadamo se kako do 5. listopada neće biti nekih novih ozljeda koje bi prolongirale datum održavanja ovog meča.

Linker
25. travanj 2024 17:21