Regija

Habazin i Shields potvrdile novi datum povijesnog meča!

Shields vs. Habazin
Sada je i službeno - Ivana Habazin će pokušati savladati veliku Claressu Shields 5. listopada u američkom gradu Flintu. Ulog je pojas WBO prvakinje u  polusrednjoj kategoriji.

Dvije boksačice su se trebale sučeliti 17. kolovoza, no dvostruka olimpijska pobjednica je ozlijedila koljeno pa je čitava stvar morala biti prolongirana. Prije desetak dana je otkriveno da bi novi datum ovog povijesnog meča mogao biti 5. listopada, a od danas je ta informacija i službeno potvrđena. Obje boksačice su na svojim društvenim kanalima potvrdile da će međusobno ukrstiti rukavice upravo na taj datum.

"Nov datum, isti cilj! 5. listopada, Flint - Michigan! Nema isprika!", napisala je naša boksačica na svom službenom Instagramu obavivši novi/stari službeni plakat s novim datumom.

Baš kao što na službenom plakatu stoji, radi se o "povijesnom meču". Ukoliko Shields dođe do pobjede, ona će srušiti rekord Vasyla Lomachenka i Koseia Tanake, kojima je od osvajanja prve do treće titule trebalo tri godine i deset mjeseci. Shields je svoj prvi pojas uzela u kolovozu 2017. godine. Ako bi savladala Habazin, rekord će uveliko srušiti jer će joj od prve do treće titule trebati točno dvije godine.

O tome koliko Habazin ima poznatu i priznatu protivnicu dovoljno govori podatak da je Shields sve ove profesionalne uspjehe ubilježila u samo 9 profesionalnih mečeva. Profi karijeru je započela tek 2016. godine nakon izuzetne amaterske koja gotovo da nema premca. Naime, Shields je dva puta osvajala i Svjetsko prvenstvo, a karijeru je zaokružila 2016. novim zlatom u Rio de Janerru na Olimpijskim igrama. U amaterskoj karijeri je ubilježila 78 nastupa, a poražena je tek jednom. Amerikanka je posljednji meč odradila 13. travnja u Atlantic Cityu kada je svladala Njemicu Christinu Hammer obranivši WBA, WBC i IBF titule, a ugrabivši još i onu prema WBO verziji.


Linker
27. travanj 2024 01:04