Regija

Habazin komentirala nevjerojatni gaf organizatora: 'To mi sigurno nije išlo na ruku...'

 Damir Krajac / CROPIX
BOKS Hrvatska je vrlo brzo ostala bez svoje najbolje boksačice na predolimpijskim kvalifikacijama u Londonu, a zanimljivo je da je ona imala obavijest da će prvi puta u ring tek u utorak, a ne u nedjelju.

Za Ivanu Habazin nikako nisu dobro počele predolimpijske kvalifikacije u Londonu. Nije bilo dobro još ni dok nije kročila u ring. U subotu, naime, dan prije borbe Ivanu smo nazvali upravo s nakanom da pokupimo one posljednje dojmove uoči dvoboja koji je bio sutradan. Jedino... Ivana nas je malo poljuljala izjavom, pišu Sportske novosti.

- Ne, ja se borim u utorak.

Hm, ali mi imamo ispred sebe raspored borbi na kojima je predviđena prva u nedjelju.

- Ne, ne, ja sam tek u utorak.

Gaf organizatora

Mi smo i dalje bili poprilično uvjereni u ono što nam je bilo pred očima, ali opet... kako ne vjerovati sportašu/sportašici koja je na samom natjecanju? Oni znaju, moraju znati najbolje, puno bolje od ikoga drugog. I dobro, pomirili smo se da smo, očito, u krivu. Do subote, otprilike u 18 sati. Ivana Habazin nam je poslala SMS:

“Bili ste u pravu. Sutra se borim.”

Sad, lako što je novinar bio u pravu jer jednako tako znamo nenamjerno i čisto ljudski pogriješiti, ali veći je problem bio što je Ivana sve to doznala samo 24 sata uoči dvoboja. Računala je od subote ujutro da su joj na raspolaganju cijela nedjelja, ponedjeljak, dobar dio utorka, a ovako je ispalo da je, malo karikirano, navrat-nanos morala u ring. Čuli smo se s Ivanom u subotu navečer. Malo je reći da je rigala vatru na organizatore. Spominjala im je da je i novinar satima prije nje znao pravu satnicu, a da nju nitko nije izvijestio te kako je to moguće. U biti, ovo se sve uklapa u priču koju smo već plasirali - da je organizacija na vrlo niskoj razini.

Onda je došla nedjelja navečer, borba, s druge strane Francuskinja Emilie Sonvico i... 4-1 za Francuskinju.

- Nisam se nikome više javljala nakon borbe - u ponedjeljak je poručila Ivana iz Londona.

Svjesni da će teško “podignuti” slušalicu, nismo ju niti pokušavali nazvati. Ponedjeljak je bio novi dan.

- Dobro, ono s kasnom spoznajom kada se točno borim sigurno da mi nije išlo na ruku, nije mi pogodovalo. U subotu sam bila nešto radila, trenirala, što sigurno ne bih dan prije meča, ali ne bih više o tome. Nije to razlog poraza. A meč? Ha, nije me ona nečim posebno iznenadila, nego, realno, ja nisam bila prava. Kada me sutkinja tijekom borbe opomenula dva, tri puta, već mi je i u glavi bilo ‘pazi, sad ne smijem ovo, sad ne smijem ono’. Nisam se više osjećala slobodno. Stala sam na neki način.

Vidjet ćemo što će biti

London je iza Ivane, ali u svijetu boksa i olimpijskih kvalifikacija postoji i Pariz. Navodno u svibnju. Navodno...

- Vidjet ćemo što će uopće biti i s tim i sa samim Igrama. Ja za sebe ne znam u ovom trenutku. Ono što mi treba prije svega jest odmor. Ukupno sam 15 mjeseci u pripremama i odmor mi je prijeko potreban.

Linker
18. travanj 2024 10:57