Regija

Hari pozitivan na koronu, odgođen Glory 76! Plazibat nema simptome: 'Dobro sam i nastavljam s pripremama'

Badr Hari i Antonio Plazibat
 Instagram
Novi nastup Antonija Plazibata i Badra Harija, nažalost, ipak nećemo gledati 7. studenog...

Badr Hari pozitivan je na koronavirus te je njegov meč s Benjaminom Adegbuyijem kao i održavanje čitave Glory 76 priredbe odgođeno do daljnjega. Za nas je ova vijest posebno bitna i jer je 7. studenog u Rotterdamu kao sudionik velikog teškaškog turnira trebao nastupiti najbolji hrvatski kick-boksač, a ujedno i Harijev timski kolega - Antonio Plazibat.

Čim se pojavila vijest s Badrovim problemima, nazvali smo Antonija da izvidimo situaciju, a on nam se odmah javio s najbitnijim vijestima - dobro je i nikakve simptome nije razvio.

Zdravlje je, naravno, najvažnije, ali u Plazibatovom glasu moglo se osjetiti razočaranje zbog novonastale situacije jer ipak je prošlo već 10 mjeseci otkako smo ga posljednji put gledali u akciji.

"Javili su mi da je odgođeno. Ne znam do kada...", rekao nam je Antonio koji se trenutno nalazi u Nizozemskoj.

"Vjerojatno ću se kroz par dana vratiti u Hrvatsku. Nastavit ću s treningom i pripremama. Čekam da više sve to konačno krene i nadam se da ovo neće dugo trajati. Što je tu je, idemo dalje. Što Bog da bit će", komentirao je Plazibat koji bi finale turnira trebao loviti preko Nordinea Mahieddinea. Dok drugi polufinalni par, podsjetimo, čine Levi Rigters i Massinissa Hamaili, francuski teškaš koji je zamijenio Jahfarra Wilnisa.

Iz Gloryja su u službenom priopćenju potvrdili i objasnili odgodu eventa:

"Nizozemska Vlada prošloga je tjedna objavila da su ugašena sva sportska natjecanja osim profesionalnog nogometa, a putovanje u drugu državu donosi nove logističke rizike za sportaše i njihove timove. A to je nešto s čime moramo pažljivo postupati. Ne možemo riskirati zdravlje 14 sportaša, njihovih timova, kao ni Gloryjevih zaposlenika koji bi radili na eventu. Stoga smo odlučili odgoditi priredbu, a svim našim sportašima preporučujemo da slijede mjere opreza oko koronavirusa te da se dodatno paze u pripremama za natjecanje. Novi datum ćemo objaviti čim to bude moguće", objasnio je Gloryjev potpredsjednik Scott Rudmann.

A poruku fanovima preko Instagrama je poslao i Hari.

"Pozitivan sam na koronavirus. Trenutno se nalazim u kućnoj karanteni i dobro se oporavljam nakon nekoliko dana bolesti. Sve sigurnosne mjere oko COVID-19 virusa smo shvatili vrlo ozbiljno još od početka pandemije, ali nažalost došlo je do zaraze. To nam samo pokazuje koliko ozbiljno moramo shvatiti ovaj virus. U ovim se trenucima moram odmoriti, a s treningom ću nastaviti čim to bude moguće", napisao je Hari.

Linker
16. travanj 2024 14:09