Regija

‘Hrgović je postao razoran i mogao bi ga lagano riješiti, ali na jedno pitanje još ne znam odgovor...‘

Kevin Johnson i Filip Hrgović
 
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
‘Ako dođe do borbe s Hunterom, onda više nema nazad. Samo naprijed, samo gore, a znamo što to znači‘

NOVO: Potvrđen je meč Hrgovića i Huntera!

_____________________________________________________

Stjepan Božić, naš nekadašnji boksački profesionalac vrlo je optimističan kada se priča o mogućem dvoboju Filipa Hrgovića i Michaela Huntera.

"Čak bih se usudio reći kako imam osjećaj da bi to Filip i lagano riješio. Ili relativno lagano", u startu će Božić uz obrazloženje:

"Zato što jer Hrgović strašno napredovao. Napreduje iz meča u meč i to je vidljivo. Postao je izuzetno jak, razoran i to naglašeno. E sad, samo je pitanje što dakako nije isto odraditi na sparingu, na treningu 10, 12 ili 14 rundi i u samoj borbi, meču. To je divovska razlika jer potrošnja, intenzitet meča je barem dva do dva i pol puta veća od svakog treninga. Svi osjećaji, perceptori su puno osjetljiviji, sve je teže, jače. Ovo govorim zato što, takav bi meč sigurno bio dogovoren na 12 rundi, ne znam kako bi se Filip ponašao u zadnje 3-4. Takvih iskustava baš još nema previše."

Rekli bi da je sada sve na Filipu i njegovoj odluci, za koju, podsjetimo, rok istječe danas, 26. veljače.

"Karijera svakog profesionalnog boksača se radi lagano i postepeno. Tako je to išlo i u njegovom slučaju, no čini mi se da je ova korona ipak neke stvari kako u prvi mah zaustavila, tako je sada ubrzala. Posebno sad, s ovim mečom. Naime, ako dođe do borbe s Hunterom, onda više nema nazad. Onda Filip može ići samo naprijed, samo gore, a znamo što to znači", naglašava Stjepan Božić.

Linker
14. travanj 2024 08:52