Regija

Hrgović otkrio veliku želju, nakon Moline želi boksačku zvijezdu: 'On je već jednom odbio borbu sa mnom'

 Srdjan Vrancic / CROPIX
Filip Hrgović jedva čeka subotu kada će zakoračiti u ring Diriyah Arene i protiv bivšeg dvostrukog izazivača Erica Moline loviti najveću pobjedu u dosadašnjoj karijeri.

Najbolji hrvatski boksač već je nekoliko dana u Saudijskoj Arabiji gdje ga čeka 10. profesionalni meč i obrana WBC Internacionalnog pojasa kojeg je osvojio još u rujnu 2018. kada je pred svojim navijačima u Zagrebu nokautirao Amira Mansoura.

"Sjajno je biti ovdje u Saudijskoj Arabiji. Veselim se borbi na jednom toliko velikom eventu. Cijeli svijet će gledati pa je tako i ovo ogromna prilika za mene da svima pokažem što mogu učiniti, ali i da dokažem kako sam spreman za borbe s najboljima", rekao je, prema Boxing Sceneu, Hrgović koji je u utorak prisustvovao na otvorenim treninzima uoči 'Clash on the Dunes' priredbe.

"Iza mene je sjajan trening kamp. Proveo sam četiri tjedna u Zagrebu s kondicijskim trenerom Igorom Čordašem i boksačkim trenerom Yousefom Hasanom. Poslije toga uslijedilo je osam tjedana priprema u Miamiju s Pedrom Diazom. Trenirali smo kao nikad prije", opisao je ukratko 'El Animal' svoje pripreme za Molinu.

Hrgović će s 10. profesionalnom borbom stići do brojke od čak šest različitih država u kojima je nastupao. Čak tri puta je 'Hrga' svoje vještine prezentirao u Njemačkoj, po dva puta u Latviji i Hrvatskoj te po jednom u SAD-u, Meksiku i sada je na redu Saudijska Arabija.

"Da biste postali svjetski prvak morate biti voljni nastupati diljem svijeta. To je sastavni dio ovog posla. Ring je ring bez obzira na to gdje se nalazi. Boksao sam diljem svijeta kao amater i sad sam uzbuđen što ću se boriti i u Saudijskoj Arabiji. Jako sam zadovoljan razvojem svoje karijere. Imati 10. borbu na toliko velikom eventu je poput sna i želio bih se zahvaliti svojim promotorima Teamu Sauerlandu, Matchroom Boxingu i menadžeru Željku Karajici na odličnom poslu."

Trenutno je sav fokus na Molini, ali Hrgović na kraju razgovora nije htio skrivati koja mu je to boksačka zvijezda iduća velika želja.

"Uvijek sam govorio da se želim boriti s najboljima u kategoriji, a ja i moj tim nećemo nikoga izbjegavati. Ponudili smo meč Dereku Chisori kada mu je nastup otkazao Joseph Parker. Oni su to odbili tako da bi njega htio kao idućeg suparnika", poručio je za kraj hrvatski borac.

Linker
16. travanj 2024 22:58