Regija

Hrgović za tri tjedna na spektaklu u Vegasu?! Isplivalo ime protivnika, fanovi neće biti zadovoljni

Filip Hrgović

 Srdjan Vrancic/CROPIX
Više domaćih medija prenijelo je vijest o vjerojatnom idućem nastupu "El Animala"

Iako još uvijek nema nikakvih službenih informacija na kanalima Matchroom Boxinga, koji je organizator priredbe na kojoj bi se meč trebao održati te Wasserman Boxinga, što je promotorska kuća preko koje se braća Sauerland brinu za njegovu karijeru, na domaćem medijskom nebu pojavila se neslužbena informacija o idućem meču najbolje rangiranog hrvatskog boksača.

Prema njoj bi Filip Hrgović svoj idući meč trebao održati 4. prosinca u Las Vegasu, gdje Matchroom Boxing organizira veliki meč za titulu WBC prvaka lake kategorije između Devina Haneya i Josepha Diaza. Protivnik bi mu trebao biti iskusni američki teškaš Scott Alexander. Ponavljamo, ovo su ipak još uvijek nepotvrđene informacije, sve dok one ne dođu od službenog organizatora ili samog Hrgovića te njegovog tima.

Scott Alexander američki je boksač koji je do sada upisao 16 pobjeda, četiri poraza i dva neodlučena meča, a BoxRec ga rangira kao 178. teškaša svijeta. Nažalost, u prilog mu ne ide niti činjenica da do sada nije imao niti jednog poznatijeg boksača kao protivnika te je spomenuta četiri poraza doživio od boksača sličnog ili tek nešto boljeg statusa. Posljednji, ujedno vjerojatno i najbolji borac protiv kojeg se okušao, bio je bio Carlos Negron, 48. teškaš na BoxRecovoj ljestvici. Alexandera je spomenuti boksač savladao jednoglasnom sudačkom odlukom nakon osam rundi.

Kao što vidite, ukoliko se ovo pokaže točnim, Hrgović neće boksati protiv Martina Bakolea, kojem je otpao meč protiv Tonyja Yoke. Bakoleov tim prije koji dan je komentirao kako ih Hrgović i dalje zanima, ali da kontakta od strane njegovih promotora nije bilo. Dakle, braća Sauerland očito imaju neke druge planove, a ako se Alexander ispostavi kao uistinu dio njih, bit će to još jedno razočaranje za sve koji prate Filipove rezultate i karijeru.

Devin Haney trenutno je jedna od najvećih zvijezda Matchroom Boxinga i naći se na njegovom programu bila bi velika čast za Hrgovića te bi on svakako nastupao pred velikim brojem publike, ali i gledatelja pred ekranima. Kad bi se to na kraju pokazalo kao točna informacija, ali uz ipak neko zanimljivije i poznatije ili barem relevantnije ime protivnika, to bi bio pravi bingo za njegovu karijeru. Ovako nećemo prije službene informacije ništa prejudicirati, ali ovo bi moglo na kraju, neovisno o veličini priredbe na kojoj bi se meč održao, moglo biti samo još jedno "tapkanje" u mjestu.

Linker
27. travanj 2024 03:10