Regija

Hrgovićevi promotori u prepirci s fanovima: ‘Babić je odbio meč s Hrgovićem, a sada je našao sebi ravnog‘

Filip Hrgović

 Goran Mehkek/CROPIX
Braća Sauerland dotaknuli su se Babića putem zajedničkog Twitter profila

Nije Alen Babić večeras bio uvjerljiv kao što se očekivalo. David Spilmont (11-8-0) pružio je izuzetno dobar otpor te je u jednom trenutku, točnije krajem druge runde uzdrmao je našeg boksača. Ipak, ''Savage'' se sabrao i meč je završio u šestoj rundi, desetim nokautom u jednako toliko nastupa.

David Spilmont 116. je teškaš svijeta prema Boxrecu i za pretpostaviti je kako će Filip Hrgović i ljudi oko njega iskoristiti nešto lošiji Alenov nastup za svojevrsno naslađivanje. Tako su Filipovi promotori, braća Sauerland (Kalle i Nisse) već prokomentirali Babićev nastup. Naime, Kalle i Nisse imaju zajednički Twitter profil, a tokom meča su napisali:

''Čini se da je Babić našao sebi ravnog.'', aludirajući da je David Spilmont u Babićevom rangu.

Nije tajna da Alen Babić uživa veliku podršku fanova u Engleskoj pa su tako braća Sauerland naišla na određene prozivke, nakon kojih su se upustili u raspravu sa svojim pratiteljima.

''I dalje bi uspavao vašeg precijenjenog Hrgovića'', napisao je jedan od pratitelja, dok su braća Sauerland kao odgovor ostavili samo smajlić koji plače od smijeha.

Fan imena Sam Langley nadovezao se izjavivši kako Babić ne bi pobijedio Hrgovića, ali bi bio njegov najbolji protivnik dosad. Langley je dodao kako to samo pokazuje kako Sauerlandi rade loš posao s Hrgovićem. Kalle i Nisse ubrzo su odgovorili i na taj komentar, napisavši:

''Prošli smo kroz IBF-ovu ljestvicu dvaput za 'title eliminator'. Hunter je odustao nakon što smo dobili prava na ponudu. Ponudili smo Babiću meč, a on ga je odbio. Proći ćemo kroz rang ljestvicu ponovno u siječnju te se nadamo da će netko prihvatiti meč.''

Još jedan od pratitelja braće Sauerland stao je u obranu Babića istaknuvši kako se Alen nedavno oporavio od COVID-a te da je iscrpljen od četiri meča unutar pet mjeseci. Spomenuti pratitelj dodao je kako Babić neće pobijediti Hrgovića zato što ''Savage'' zapravo nije teškaš. Sauerlandi su u ''replyu'' napisali zašto onda uopće i proziva Hrgovića.

U svakom slučaju, za pretpostaviti je kako nas čekaju zanimljivi dani međusobnih prozivki i osvrta na Babićev večerašnji nastup.

Linker
17. travanj 2024 21:24