Regija

Hrvatska ima novog KSW borca: Daniel Bažant pristupio poljskom gigantu

Nikola Đurđev vs. Daniel Bažant
 Bruno Konjevic/CROPIX
Sve je veća kolonija hrvatskih boraca u najvećoj europskoj MMA organizaciji

Još jedan novi hrvatski borac od danas se nalazi na rosteru KSW promocije, a u pitanju je Daniel Bažant, borac perolake kategorije i član pulskog Trojan tima koji vodi Zelg Galešić. To je vrlo ugodno iznenađenje, no ne i veliko, ako znamo kakve je predstave 29-godišnji Bažant u posljednje vrijeme imao, posebno unutar FNC Armagedon turnira.

U pitanju je sjajan kickboksač koji nije dugo u MMA vodama, ali ono što je do sada napravio u malim rukavicama bilo je vrijedno ugovaranja ovako sjajnog posla za nastavak karijere. Naime, njegove pobjede u FNC Armagedonu, gdje je prvo u jednoj sjajnoj borbi nakon ekstra runde savladao Nina Škrijelja te ona polufinalna, gdje je high kickom nokautirao Nikolu Đurđeva, nisu promakli matchmakerima poljske promocije, koji su pratili turnir.

"Nije ovo nešto što se dogodilo preko noći, već je riječ o jednom procesu koji traje godinama, a ovaj ugovor je stigao kao nagrada za mukotrpan rad koji je prošao Bažant, a skupa s njim i cijeli naš klub", rekao je za Glas Istre Zelg Galešić, ponosan na veliki uspjeh svog borca. Ali, na onom pravom uspjehu sad je tek potrebno početi raditi.

Otkriveno je kako će Bažant nastupiti već 30. siječnja na KSW 58 priredbi, a protivnik će mu biti poznat ovih dana, kad KSW službeno najavi borbu putem svojih web kanala. Kako je borba prihvaćena na "short notice", posao neće biti lak, no dodaje Galešić kako je ugovor potpisan na četiri borbe. Tako će u prvom nastupu biti najvažnije dati sve od sebe i iskazati se u najboljem svijetlu.

Što se tiče Bažantove karijere, budući da se Armagedon nastupi broje kao amaterski, njegov profesionalni omjer trenutno je četiri pobjede i jedan poraz. Bolji od njega bio je tek moldavski borac Tudor Dermenji, u meču koji su odradili u travnju 2019. godine i to sudačkom odlukom. Od tada je Bažant postao i puno iskusniji te u KSW odlazi ostaviti bitan trag, kao što mnogi hrvatski borci već jesu.

Linker
28. travanj 2024 16:48