Regija

Hrvatska ima prvaka svijeta! Boris Mišković još jednom pokazao zašto je istinska legenda kickboxinga!

 Screenshot (YouTube)
Boris Mišković prvak je svijeta! U disciplini light contact veliki hrvatski borac pobijedio je Poljaka Gaszczaka i došao do zlata.

Boris je najtrofejniji hrvatski kickboksač, ovo mu je bila 13. medalja na velikim natjecanjima, on je legenda ovog sporta, čovjek kojem je u petak cijela dvorana, bez obzira za koga navijala željela zlato.

- Ovo mi je peta zlatna medalja na svjetskim prvenstvima, a iskreno više i ne znam koje finale. Presretan sam zbog ovog rezultata, došao je nakon napornog rada - kazao nam je odmah nakon borbe veliki prvak.

Bilo je jako emotivno nakon što je Boris postao prvak svijeta. Bacio se na tatami, a do njega je stigao njegov otac i trener Pero. Zagrljeni su bili na centru tatamija, dok je kompletna dvorana pljeskala, pa čak i Poljaci. Na tribinama su se vijorile hrvatske zastave, pjevalo se 'zovi samo zovi', dok su tata i sin slavili, nisu se jedan drugom mogli istrgnuti iz zagrljaja. Uskoro su stigli i navijači zaogrnuti nacionalnim stjegovima, u Sarajevu je vladalo veliko hrvatsko slavlje. Bravo za Borisa Miškovića!

Roko Doždor, član splitskog Pit Bulla nije uspio postati prvak svijeta. U disciplini low kick do 63,5 kilograma u velikom finalu izgubio je od ruskog borca Borisa Šikunova. Borba je bila posve izjednačena, Roku je do trijumfa nedostajao jako malo, možda jedan ili dva udarca više. Udarci su prštali na sve strane, tri suca ih zbrajaju, a zbrojili su ih više za ruskog borca pa je splitski as ostao bez naslova svjetskog prvaka. Šteta, jer se Roko na ovom prvenstvu predstavio u vrhunskom izdanju, nekako se ne možemo oteti dojmu da je mogao postati novi svjetski prvak, ali to je samo naše mišljenje, bodovi su činjenica, a njih je u borbi Rus skupio više. Naravno da Roku nije bilo lako nakon poraza, ali zadržao je pobjednički duh.

- Izgubio sam, ali idemo dalje! Trebao sam biti bolji i pobijedio bih. Drugi sam na svijetu, šteta što nisam prvak, no nije kraj svijeta - kazao nam je veliki sportaš Roko.

Splitski borac može biti ponosan na srebro, a sljedeću priliku za uhvatiti zlatni medalju imat će na Svjetskom prvenstvu Antalyji gdje će se boriti u full contactu.

Na kraju velike gala večeri, niti Andrej Kedveš nije uspio doći do zlata, u finalu K-1 do 71 kilograma ga je pobijedio Ukrajinac Vitalij Dubina. Međutim, taj mladi borac koji je bio juniorski prvak svijeta jedan je od najvećih talenata hrvatskog kickboxinga, njegovo vrijeme dolazi. Ovakav rezultat na Svjetskom prvenstvu je zaista fantastičan. Najava je novih sjajnih rezultata.

U subotu je na programu još šest finala u kojima nastupaju hrvatske borkinje i borci.

Linker
20. travanj 2024 22:07