Regija

Hrvatska olimpijka već sad ima uvjete kakve mnogi sportaši s nestrpljenjem iščekuju

 Ronald Gorsic / CROPIX
KRISTINA TOMIĆ Hrvatska taekwondoašica s osiguranim plasmanom na OI u Tokiju

Dok jedan dio naših vrhunskih sportašica i sportaša čeka odluke nadležnih tijela da se omoguće treninzi, drugi dio ne skriva da u načelu sasvim normalno radi... već sada! Jedna od njih je Kristina Tomić, članica zagrebačkog Taekwondo kluba Osvit, europska prvakinja iz 2018, brončana sa svjetskih prvenstava 2017. i 2019., djevojka koja se uz sve zadnjih godinu dana bori i s dijabetesom tipa 1.

- Iskreno, moji su uvjeti za rad i trening dosta dobri. Puno bolji nego mnogim drugim kolegama i kolegicama sportašima. Naime, imam mogućnost individualnog rada, trčim, imam na raspolaganju i ključ od dvorane, tako da mogu otići i ondje. Kondicijska trenerica mi svaki drugi dan šalje iscrpan plan, raspored vježbi koje mogu raditi i u dvorani.

Ako smo dobro shvatili, Kristina Tomić već sada ima uvjete za sasvim normalan rad, trening, drugim riječima, mlada članica zagrebačkog kluba Osvit ima točno onakve uvjete kakve bi vjerojatno propisao i Stožer civilne zaštite?

- Da, ali sam svjesna da neki to nemaju i da bi pristup recimo dvorani ostalim sportašima i sportašicama bio od velike koristi. Vidim po sebi, koliko meni to znači. Cijeli dan mi je organiziran prema treninzima, sve je prilagođeno ritmu treninga, a kada imate još i mogućnost nesmetanog rada, onda...

Onda sportaš ima sve.

- Voljela bih da javnost zna da bi u ovoj situaciji svaki sportaš trenirao i više, posebno sad. Doslovno ništa drugo ni nemamo za raditi. Tako da bi se iz ovakve situacije moglo izvući čak i puno toga dobrog. Ponavljam, ja se ne mogu požaliti, formu održavam. Kada vidim da imam možda još dovoljno snage, malo i pojačam, ubacim neke nove elemente.

Osim jednog. Nije još vrijeme za sparing-partnere...

- He-he, tu mi se još nitko nije prijavio - zaključila je javljanje iz svojeg doma, između dvije runde treninga, hrvatska taekwondo olimpijka Kristina Tomić.

Linker
18. travanj 2024 13:12