Regija

Ilić objavio prepisku s KSW-ovim matchmakerom te se žestoko obrušio na Barbira i ekipu iz ATT-ja

Aleksandar Ilić
 KSW
Sukob između Aleksandra Ilića i Đanija Barbira ne jenjava, nego čak dobiva i još šire okvire

U večernjim satima sukobe krenula je priča za koju je rijetko tko mogao pretpostaviti da će postati pravi verbalni i medijski rat između vrlo popularnog srpskog borca, Aleksandra Ilića te Đanija Barbira, talentiranog hrvatskog borca i člana zagrebačkog American Tom Teama te od uskoro novog člana KSW-a. Sve je krenulo zapravo još u četvrtak, kad je Dražen Forgač otkrio Barbira kao zamjenu u slučaju otkazivanja nekog borca srednje kategorije, koji bi trebao nastupiti na idućoj priredbi poljske promocije.

Spomenuta kulminacija dogodila se u subotu, kad je Barbir osobno, tijekom prijenosa FNC Armagedon finala, rekao da je saznao kako će se boriti protiv Ilića, koji je nedugo prije toga objavio da mu je protivnik otkazao. "Joker" je tu borbu neizravno demantirao, na što se nadovezao i njegov menadžer Ivan Dijaković, a na kraju je i Dražen Forgač potvrdio kako se ovog puta nisu uspjeli dogovoriti. No, sve što se dogodilo bilo je dovoljno za otvaranje "bojnog polja", na kojem je Barbir jučer izjavio kako su ga Ilić i Dijaković vješto izbjegli, usput najavivši kako će uskoro "Ilićevu glavu poslati na posljednji red tribina".

Ilić na to nije ostao ravnodušan pa je odlučio napisati poduži status na Facebooku, koji je na kraju zapravo ispao sukob ne samo s Barbirom nego s jednim većim dijelom zagrebačkog American Top Teama. Status ćemo, podijeljen na dijelove, prenijeti u cijelosti.

"Kada si ispravan i pravi, nitko te ne može pobijediti", rečenica je kojom je Ilić otvorio svoje obraćanje, iduću posvetivši očito Jakobu Kosiću, ATT-jevom velterašu koji je u subotu poražen u finalnoj borbi FNC Armagedona:

"Kao što znate priču lažnih ljudi, štakora i bubašvaba koji iza sebe imaju UFC prvake koji su npr. već izdominirali KSW šampiona Soldića, a Usmana samo što nisu završili. Ali, taj je sad 2-2 pa Usman može mirno bez straha kraju privesti kamp za borbu protiv Masvidala."

Iz samog početka objave moglo se zaključiti kako je "Joker" ovim putem odlučio zanemariti svoju staloženost i mirnoću te kako će ovaj status uistinu biti obračun unutar kojeg će rijetko tko biti pošteđen. To se zapravo potvrdilo u nastavku.

"Isto smo tako imali primjer najboljeg i najtalentiranijeg ženskog borca, koji je svaki put kad radi meč na korak od UFC-a. Dođe protivnica iz Rumunjske, omjera 2:4 i priča o UFC-u odjednom ne postoji", nastavio je referiranjem na Adrianu Vuković i njen poraz, također s FNC Armagedon finala.

Ipak, nakon kratkog osvrta na spomenute subotnje poraze dvije ATT uzdanice, okrenuo se onome što je zapravo posljednjih dana glavna tema borilačkih krugova u regiji. Đani Barbir i njihova borba do koje nije došlo, a prema Iliću nikad nije niti trebalo.

"Sad ovdje imamo primjer jedne Djane, koja priča kako je trebao raditi meč protiv mene. Počistio je cijelu KSW diviziju do 84 kilograma, a zapravo je sve mečeve odradio kod neustrašivog 'Tate' koji čeka Pudzianowskog da u Puli predvodi main event. O njegovoj prepisci sa mnom, neka vam on pokaže što misli o vašim izjavama i kako vas brani. Djanice, kod tate si dobio 4-0 skor na negativnim borcima, u svojoj dvorani i u svom kavezu. Kad budete malo izašli iz zone komfora možemo nešto pričati. Preko mene hype i karijeru teško da možete graditi jer su moja posljednja tri protivnika to što jesu. I kao što ćete vidjeti na snimci (a dobio sam zeleno svijetlo da objavim prepiske s KSW-om), nitko nikad nije spomenuo Djanu za mog protivnika", glasio je dio u kojem je jasno glavna tema Đani Barbir, ali indirektno i Dražen Forgač.

U videu koji je Ilić objavio nalazi se nekoliko fotografija prepiske, gdje vidimo dijalog koji su vodili Ivan Dijaković i KSW-ov matchmaker Wojo. Nakon što je Dijakoviću javljeno da se Jakubiec neće boriti protiv Ilića, krenule su kombinacije, gdje je opcija bila prebacivanje borbe na Pulu. Nakon što je Ilić potvrdio kako je spreman boriti se, Wojo je poslao prijedlog Kamila Gniadeka kao zamjenskog protivnika. Dijaković je odgovorio da će poslati Iliću, nakon čega je potvrdio da srpski borac pristaje.

Ipak, Gniadek nije mogao prihvatiti borbu zbog ugovora s FEN promocijom, da bi onda došao prijedlog još dva borca. Jedan je Kamil Dogowski, a drugi Adrian Dudek, uz komentar kako "Joker" može odabrati. To je na kraju i napravio te je Dudek potvrđen za njegovog protivnika. Dodao je Ilić kako spomena Đanija Barbira nije bilo te kako je bio spreman prihvatiti bilo koji prijedlog.

"Kao što vidite, prihvatio sam sve sto KSW traži od mene, kao i uvijek. Nisam nikad bio biznismen nego borac. Ja sam za razliku od Vas uvijek iskren prema svojoj publici. Ubuduće kad lažete ljude, iznesite i činjenice o vašim potvrdama, zasnivate hype na svojoj ogranizaciji i punite glavu momcima koji još nisu ništa prošli nego su tek počeli. Čast izuzecima gdje cijenim rad i borce kao što su Ivan Erslan i Filip Pejić. Oni su to što jesu i jesu KSW borci, Caputa također cijenim kao ispravnog borca. Iako su svi na strani ovog malog šminkera i daju mu podršku, ja san realan i ne sporim nečija dostignuća, a ostali 'Tatini' sinovi koji još rade Š ligu treba da šute te da se ne sramota svojih izjava i priča", glasio je nastavak.

Na kraju je još Aleksandar dodao zaključnu poruku, ali je najavio kako će se ponovno boriti na priredbi u Hrvatskoj te da će imati veću podršku publike od boraca iz ATT-ja.

"Kad sam prije 12 godina kretao u ovaj sport, da sam s 2-1 ili 4-0 izjavio da na sparinzima dominiram KSW šampiona ili da ću izdominirati jednog Usmana, tadašnji treneri bi me išamarali kao budalu i izbacili iz dvorane. A o "šmekeru" neću trošiti riječi jer ja nisam samo iza tipkovnice. Vidjet ćemo tko si i što si kad se sretnemo. Doduše, ti ćeš sjediti u publici, a ja ću se boriti u pulskoj Areni. I opet ću imati veću podršku u Vašoj zemlji nego vi sami. Držite se dvorane i svojih snova. Svatko će dobiti zasluženu karijeru jer svatko na kraju zasluži svoje. Toliko o tome tko je 'real, a tko je iluzija.

P.S. Dok se mi borimo u Poljskoj organizaciji s Poljacima, vi pravite tenzije i drame, poput nekih kurvi se guzite da bi zgrabili ugovor. Ja bih vam za početak dao Janikowskog, a poslije Kesika i Materlu. Za ostalo mogu da vam dam k**ac i da se dogovorimo", glasio je Ilićev status do kraja.

"Joker" će 24. travnja tražiti pobjedu kojom bi prekinuo niz od dva poraza, a čini se kako nakon toga namjerava nastupiti u Puli. Iz prepiske bi se dalo zaključiti kako je to već gotovo sigurna stvar te da će se priredba u istarskom gradu održati ovog ljeta.

Do tada Ilić ima posao vratiti se na pobjedničke staze, u čemu će ga pokušati zaustaviti Adrian Dudek.

Linker
18. travanj 2024 18:43