Regija

Ivan Bilić ovog vikenda prelazi u MMA borbom protiv svojevrsne regionalne borilačke ikone 'Boyke'

 Fight Site
Ovog vikenda novi potez u svojoj karijeri povući će jedan od najboljih hrvatskih kickboksača. Naime, Ivan Bilić u potpunosti se prebacuje na MMA karijeru nastupom na subotnjoj Gladiator Fight Night 4 priredbi u Puli. Tamo će mu protivnik biti svojevrsna regionalna borilačka ikona, Danijel Aranđelović svima poznatiji kao Boyka.

28-godišnji Bilić član je pulskog Trojana i već godinama je jedan od najuspješniji eksponata trenera Zelga Galešića. Najbolje ga pamtimo iz FFC-a gdje je ostvario sjajne rezultate došavši i do prilike osvojiti titulu. Nju je napao na FFC 28 priredbi gdje je tek nakon ekstra runde poražen od Eyevana Dannenberga. Posljednjih godina nije imao velikih nastupa, ponajviše zbog toga što je FFC napustio ove krajeve u kojima kickboxing nije na visokim granama popularnosti. Tako se odlučio prebaciti tamo gdje je puno lakše pronaći borbu, ali i napredovati. Nakon šest godina vratit će se u MMA, gdje je već kao mladi borac upisao po jednu pobjedu i poraz.

Svojevrsni novi debi Bilića dogodit će se ovog vikenda u njegovom gradu, gdje ga je prvobitno kao protivnik trebao čekati Samba Thiam iz Senegala. On je ipak borbu otkazao, a poziv je prihvatio Danijel Aranđelović, borac čiju dosadašnju karijeru možemo opisati kao izuzetno živopisnu.

Naime, kako se može vidjeti i po podacima objavljenim na njegovom Instagramu, 23-godišnji Boyka odradio je nevjerojatan broj borbi za nekoga njegove dobi. Tako je u MMA-u na omjeru 12-31-1, u kickboxingu 8-9, u boksu je 9-8, Full contactu 2-0 te bareknuckle boksu 1-0. Upravo zbog svog beskompromisnog stila, ali i činjenice da se posljednjih godina bori i po par puta mjesečno, stvorio je status regionalne borilačke ikone. I Bilić je sam svjestan da unatoč neuglednom MMA omjeru protiv sebe ima ozbiljnog protivnika.

"Premda je mlađi, puno je iskusniji od mene i ovo će mu biti 40. profesionalna MMA borba. Skor mu je negativan i ima tek osam pobjeda, ali nije bezazlen borac i kao što sam ja proučavao njega, vjerujem da je i on mene. Ako je pametan, za očekivati je da će mi odmah krenuti u noge i pokušati me srušiti, no spreman sam na sve. Puno smo radili na obrani od rušenja, ali čak i da završim u parteru, vjerujem da ću se tamo uspjeti snaći. Uvjeren sam da me Aranđelović s ničim neće moći iznenaditi i da će se borba brzo pretvoriti u jednosmjernu ulicu", najavio je Bilić borbu u razgovoru za Glas Istre.

U glavnoj borbi ove priredbe, koja se održava u dvorani Pattinaggio, nastupit će Ivan Vitasović i Maikel Sentiesteban, dok će u sunaslovnoj borbi MMA duel odraditi bivši kickboxing FFC prvak Andi Vrtačić i Leon Krajčić. Najveća zvijezda kickboxing dijela priredbe je Teo Mikelić.

Linker
19. travanj 2024 12:10