Regija

Ivan Dijaković za Fight Site o novom velikom projektu: U Makarsku stižu KSW prvaci i UFC borci!

Ivan Dijaković, UFD ljetni kamp
 Instagram
Ideja se svidjela i trenerima i borcima, a dolazak su već potvrdila brojna poznata imena

Ako kojim slučajem u Makarskoj u razdoblju od 19. pa sve do 26. srpnja naletite na KSW prvake Roberta Soldića i Antuna Račića, u daljini ugledate Manuela Charra kako maršira sa svojim WBA pojasom ili možda načujete Gleisona Tibaua koji upravo uvjerava Mairbeka Taisumova da Khabib Nurmagomedov zapravo i nije neporažen, ne brinite, s vama je sve u redu.

Naime, nabrojano društvo samo je dio slavnih imena koja će prisustvovati elitnom borilačkom ljetnom kampu u organizaciji poznatog hrvatskog menadžera, a ujedno i vlasnika uspješnog düsseldorfskog UFD Gyma - Ivana Dijakovića.

"Dugo sam o tome razmišljao, ali tek sam s pojavom koronavirusa uspio izdvojiti nešto više vremena i baciti se na taj projekt. Ideja koju sam imao se svidjela i trenerima i borcima pa smo se tako odlučili to napokon i realizirati", odmah nam u startu objašnjava Dijaković.

Točna lokacija na kojoj će se održati zamišljeni kamp bit će Gradski sportski centar Makarska jer, kako kaže Ivan, tamo imaju sve što im je potrebno.

"Tamo postoji borilačka arena, imaju teretanu, strunjače, veliki boksački ring... Neke vježbe radit će se i vani, ali hrvanje, sparing i takve stvari bit će na zatvorenom."

Kome je ovaj kamp zapravo namijenjen?

"Ove godine je plan da okupimo samo profesionalce i to ove elitne. Može se svatko prijaviti, ali, ističem, mora se raditi o nekome tko je dokazan i iza koga stoje rezultati. Nema smisla da sad dolaze početnici, ali u idućim godinama je svatko dobrodošao, uključujući i rekreativce", objašnjava nam Dijaković.

Kako će izgledati jedan dan u UFD-ovom ljetnom kampu?

"Plan je da se trenira tri puta dnevno. Rano ujutro, npr. u 06:00 krećemo s trčanjem, potom je u 11:00 na rasporedu 'MMA striking' pa nas navečer čeka hrvanje, 'grappling' ili boks. Tako bi to izgledalo. Od ponedjeljka do petka tri treninga dnevno, a u subotu jedan manje. Bit će u tom tjednu i najmanje tri puta organizirani sparinzi. Mislim da ćemo to napraviti u ponedjeljak, srijedu i petak."

Kakva je procedura za sve one koji bi željeli sudjelovati?

"Svi zainteresirani neka se jave na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili meni privatnom porukom preko Instagrama. Ali, ponavljam, u obzir uzimamo samo ozbiljne borce. Dobili smo mi hrpu poruka, ali tu su se našli i neki rekreativci. Pa zamislite samo da jedan takav radi sparing s Robertom Soldićem..."

Znači i KSW-ov prvak stiže u Makarsku?

"Da, on je sigurno tu, a dolaze i još dva KSW prvaka - Antun Račić i Salahdine Parnasse. Bit će tu i Erko Jun, UFC borac David Zawada, a želju da dođe izrazio je i Mairbek Taisumov", otkriva nam Dijaković.

Istaknimo i da ovaj kamp nije rezerviran samo za MMA borce.

"Vrata su otvorena i kick-boksačima i boksačima. Manuel Charr bi također trebao biti tamo, baš mi se javio i rekao da bi došao, a u Makarsku nam stiže i Damir Beljo."

Što se tiče trenerske postave, dolaze nam glavni trener iz UFD Gyma Ivan Hippolyte, za 'stand-up' dio bit će zadužen i Milivoj Bajić, boks će na sebe preuzeti Aksu Sükrü, a najavljen je i dolazak brazilskog veterana Gleisona Tibaua koji polako radi i na svojoj trenerskoj karijeri!

Iskoristili smo ovu priliku i da s Ivanom provjerimo kakva je situacija s Račićem i Soldićem koji nestrpljivo čekaju nove protivnike. Dijaković nam je otkrio da postoje neke kombinacije, ali da će se nešto više znati nakon KSW 53 priredbe koja se održava 11. srpnja u Varšavi.

Linker
31. ožujak 2024 14:02