Regija

Ivan Erslan na meti prvaka! Velika KSW-ova zvijezda na svoju listu uvrstila i hrvatskog poluteškaša!

 Damir Krajac / CROPIX
Tomasz Narkun (17-3) velika je zvijezda poljskog MMA-a, a ujedno i aktualni KSW-ov prvak u poluteškoj kategoriji. No osim toga, Narkun je i čovjek koji u ovim trenucima traga za svojim idućim protivnikom, a jedno od imena koje mu je palo napamet je i ono Ivana Erslana (8-0-1 nc).

Hrvatski poluteškaš očito je privukao pozornost prvaka impresivnim debijem za KSW. Ivan je, podsjetimo, 9. studenog pred tribinama Arene Zagreb za svega 89 sekundi tehničkim nokautom svladao Darwina Rodrigueza i stigao do osme pobjede u karijeri.

"Meni je ovo deveti meč i možda sam bio najneiskusniji u ovoj postavi boraca. Vjerujte mi, očekujte još puno bolje od mene", rekao je još prošlog mjeseca nakon te borbe Erslan za Fight Site s velikim peharom i hrvatskom zastavom u ruci.

Bila je to predstava koja je borca iz zagrebačkog American Top Teama odmah pogurala u sami vrh ove KSW-ove kategorije, a možda i kao najbolji dokaz da je tako stiže poruka aktualnog prvaka.

"Dolazi moja sljedeća borba, ali još ne znam tko će mi biti suparnik. Možda vi možete pomoći KSW-u da donese odluku!?" - napisao je Narkun na Facebooku te sam predložio nekoliko imena, među kojima su Ivan Erslan, Wagner Prado i Martin Zawada za kojeg je napomenuo da je već pokazao interes za napad na njegov pojas.

"Posljednji na mojoj listi je Philip De Fries! Volio bih se ponovno suočiti s prvakom u teškoj, ali ovoga puta ne bi došlo do sudačke odluke... Imate li možda neki drugi prijedlog?" - završio je s pitanjem Narkun.

29-godišnji Poljak tijekom karijere je ubilježio 17 pobjeda i tri poraza. Narkun je do KSW-ove titule stigao još 2015. godine kada ju je u Londonu oteo hrvatskom MMA veteranu Goranu Reljiću. Od tada ovaj poljski borac uspješno brani svoj pojas, a jedni poraz u posljednje četiri godine doživio je u ožujku 2019. kada je pokušao napasti De Friesovu titulu u teškoj, ali tada je nakon sudačke odlike Engleski borac stigao do svoje 17. pobjede u karijeri.

Linker
25. travanj 2024 18:08