Regija

Ivan Erslan: Sučeljavanje je bilo zabavno, a u borilištu sam spreman na kaos'

Ivan Erslan
 Damir Krajac / CROPIX
Ivan Erslan otkrio je što očekuje od borbe protiv Tomasza Narkuna, osvrnuvši se i na sučeljavanje

Izuzetno zanimljivo bilo je na ceremonijalnom vaganju KSW 56 priredbe, kad su jedan preko puta drugog stali Ivan Erslan i Tomasz Narkun. Bilo je vrlo napeto, puno napetije nego što se očekivalo, znajući da ovdje imamo borce koji se ne koriste toliko često trash talkom. No, Erslan je na kraju bio zadovoljan način podizanja tenzija pred borbu.

"Očekivao sam nešto tako, dobro sam se pripremio i bilo je zabavno", rekao je Ivan na konferenciji za medije održanoj nakon vaganja, dodavši nešto o tome kakvu opasnost vidi u borilištu:

"Njegovo najjače oružje je iskustvo i vještine na podu. Složio bih se da je neobičan borac i da je vrlo opasan zbog toga. Bit će to veliki izazov na mene, no ja sam uvjeren da sam sposoban odgovoriti na svaku od njegovih vještina."

Narkun je vrhunski grappler i najveća prilika pojavit će mu se ako borbu odvede na pod. Ivan će tu imati misiju pokušati akciju zadržati na nogama, odnosno spriječiti rušenja. Slijedom toga, hrvanje će mu morati biti na visokoj razini.

"Uvjeren sam u kvalitetu svojih hrvačkih vještina. Hrvao sam s većim momcima od mene, momcima više kategorije i bio sam jako dobar. Ne može me iznenaditi. Možda me sruši, ali ustat ću se, to sigurno neće biti kraj borbe ako se dogodi", samopouzdano je najavio hrvatski poluteškaš.

Vjeruje da će tenzija sa sučeljavanja biti prenesene i u borilište, a to je nešto što mu odgovara.

"Bilo je zanimljivo, tenzije su se mogle rezati škarama u zraku. Svidjelo mi se i sretan sam kako je sve prošlo. U borbi se nadam pravom vatrometu. Vidjet ćemo što će borba donijeti, no ja sam spreman na kaos. Na kraju ćete čuti 'and new', vrijeme je da nakon pet godina dođe novi prvak", uz osmijeh je dodao, a nije izostao niti još jedan komentar:

"Mogu reći što god želim, ali sve će se vidjeti tek u borbi. Ja sam uvjeren u kvalitetu svoje borbe na nogama, a Tomasz je borac koji se voli potući. Tu vidim svoju priliku. Neće ovo biti nikakav brawl, bit će tehnički boks u kojem ću ga nadboksati."

Ako Narkun dođe do pobjede, postići će uspjeh kakav nije napravio još niti jedan prvak u KSW povijesti, obranit će titulu pet puta u nizu. Na Ivanu je da ga u tome spriječi.

Linker
23. travanj 2024 12:59