Regija

Ivan Sičaja upisao šestu profesionalnu pobjedu nakon ‘parterskog rata‘ sa Saldanom Smithom

Ivan Sičaja

 SCREENSHOT (YOUTUBE, FNC)
Stariji Sičaja držao je kontrolu kroz sve tri runde i na zaslužen način upisao je novu pobjedu pod okriljem FNC-a

Nakon kickboks spektakla s malim rukavicama između Miloša Janičića i lokalnog borca Stefana Dobrijevića na red je došao šesti po redu meč na FNC-u 18.

Grad na Vrbasu ugostio je zanimljiva imena u perolakoj kategoriji - hrvatski borac Ivan "Tirke" Sičaja (6-1) i borac koji se bori pod švicarskom zastavom Teo Saldana Smith (3-0).

Zadnji nastup Sičaja je odradio na FNC-u 16 u Medulinu početkom svibnja kada se pokazao boljim borcem od jako neugodnog Merta Oezyldirima dok je Saldana izgradio ime u regiji pobjedom nad Denisom Jurakićem na ARMMADA 6 priredbi krajem listopada prošle godine.

Kako je sam čelnik FNC organizacije Dražen Forgač na početku prijenosa rekao: "On mene zove gazda. Uvijek kaže, gazda šalji koga hoćeš i kada hoćeš". Samim tim, 30-godišnji borac iz Rame ima jasne zamisli i intencije u svojoj sportskoj karijeri.

Sičaja te intencije preslikava na samom početku borbe kada namješta rušenje brzim direktom te dolazi u poziciju kontrole nad švicarskim borcem. Branio se Saldana iz "butterfly" garda no Sičaja je opreznim pristupom zadržao kontrolu. Retrospektivno gledano Sičaja je svoju smirenost gradio iz borbe u borbu što je odlika velikih boraca. Nadmetanje se nastavilo, Saldana ipak nije mogao odoljeti kontroli borca iz Rame koji je izašao kao pobjednik što se tiče prve runde.

Druga runda započela nezgodnom pozicijom za Sičaju kada je Saldana Smith uspio zaključati trokut no Sičaja ipak pronalazi put do "full mounta". Nakon toga hrvatski borac pronalazi put do odličnog pokušaja gušenja no Švicarac još jednom pokazuje koliko je nezgodan borac te izlazi iz te opasne situacije. U nastavku runde gledamo odlične pokušaje Sičaje da zaključa RNC (rear-naked choke) no Saldana Smith po tko zna koji put u ovom meču pokazuje žilavost. Objektivno gledano, Sičaja je osigurao i ovu rundu jer je proveo znatno više vremena u kontroli.

Saldana Smith na početku treće runde "zavlači" aperkat kojeg SIčaja prima bez većih poteškoća. Nakon toga opet gledamo hrvačku razmjenu u kojoj je Švicarac opet izvlači deblji kraj. Ta razmjena dogodila se na strani oktogona gdje su smješteni Sičajini treneri iz American Top Teama koji su mu davali instrukcije. Kraj meča smo dočekali u apsolutnoj kontroli borca iz Rame, no ipak moramo odati poštovanje i švicarskom borcu koji je izdržao puno toga.

Sudci su na kraju jednoglasnom odlukom kao pobjednika proglasili starijeg Sičaju koji je upisao svoju šestu profesionalnu pobjedu.

Linker
22. kolovoz 2024 01:30