Regija

Ivan Zidar i Lemmy Krušič dogovorili borbu na FNC 3 eventu

Ivan Zidar i Lemmy Krušič
 screenshot/Darko Tomas(Cropix)
Treća priredba Fight Nation Championship promocije trebala bi na svom programu sadržavati jedan sjajan regionalni okršaj bantam kategorije. Kako smo saznali od izvora iz organizacije, a potvrdio nam je sudionik borbe, snage bi trebali odmjeriti Ivan Zidar i Lemmy Krušič.

Borba je to koju Zidar već neko vrijeme zaziva, a sad bi mu se želja napokon mogla ispuniti. Naime, iz organizacije smo dobili informaciju kako je borba ponuđena sudionicima te da su je isti prihvatili. Prema svemu sudeći, uskoro bi se trebali riješiti detalji te će ista postati službena. To nam je potvrdio i sam Ivan Zidar osobno, otkrivši kako je on borbu prihvatio. Prije nekoliko dana svoj nastup na istoj priredbi, no bez detaljnog imenovanja protivnika, putem Facebooka je potvrdio i Lemmy.

Ivan Zidar (5-3) bi tim putem odradio svoj prvi veći MMA nastup u Hrvatskoj, otkako se prebacio s kickboxinga na MMA te preselio u Švedsku. Između ostalog bi mu to trebao biti prvi nastup nakon listopada prošle godine i razočaranja koje je doživio u borbi na Cage Warriors priredbi. Tada je platio danak neiskustvu te je porazom od Josha Reeda prekinut njegov niz od tri pobjede. Već ranije je najavio kako mu je trenutno najveća ambicija postati vodeće ime bantam kategorije u regiji, a teško da za tako nešto može naći bolji put nego što je borba protiv iskusnog Krušiča.

Lemmy Krušič (20-7) je svoj posljednji nastup upisao u studenom, na KSW priredbi u Areni Zagreb. Tim putem odradio je dobar nastup koji je publiku digao na noge, no unatoč tome ipak nije savladao Sebastiana Przybysza. I njemu je tim putem prekinut niz od tri uzastopne pobjede.

FNC 3 najavljen je za 25. travnja, a održat će se u maloj dvorani Doma sportova. Organizator je najavio nastupe nekoliko članova KSW-a, a Krušič je svakako prvi od njih. Podsjećamo, od boraca iz regije, ugovor s KSW-om imaju Vaso Bakočević, Aleksandar Ilić, Savo Lazić, Miloš Janičić, Antun Račić, Filip Pejić, Ivan Erslan, Stipe Bekavac, Ante Delija, Erko Jun, Aleksandar Rakas i Srđan Marović, a možda tu možemo ubrajati i Ivicu Truščeka. Naravno, nastupe nekih od gore navedenih nije realno očekivati, no preostala imena itekako intrigantno zvuče.

Linker
19. travanj 2024 13:10