Regija

Ivana Habazin: Nije mi se posrećilo roditi se u zemlji koja će cijeniti rezultat

 Ranko Šuvar/Cropix
Ivana Habazin za dva mjeseca ispred sebe ima meč kojim može promijeniti svoj život i život svih sebi bliskih. I do toga je došla mukotrpnim putem bez previše podrške koju bi vjerojatno imala da je rođena negdje drugdje. No, upravo zbog toga otkriva kako će biti opasna jer nema što za izgubiti.

Nakon što je novi datum meča protiv Claressa Shields postao služben, Ivana Habazin dobila je puno poruka podrške. To je kod nje stvorilo splet emocija koji je doveo do toga da se odlučila obratiti javnosti putem Facebooka. Podijelila je dvije fotografije. Na prvoj se nalazi soba u kojoj je spavala kad je napustila svoj Zlatar s ciljem uspjeti. Na drugoj se nalazi plakat za meč protiv najbolje boksačice svijeta, dvostruke zlatne olimpijke Claresse Shields. Njen status prenosimo gotovo u potpunosti.

"Od ovog do ovog bio je dalek i mukotrpan put. Mislila sam da neću ništa reći, ali toliko sam ovih zadnjih mjeseca i 24 sata dobila poruka da jednostavno moram. Prvo, hvala svima na iskrenoj podršci. Drugo, izrazito mi je drago što mi takozvani prijatelji kažu sretno i da vjeruju u mene, a znam da lažu i misle da ću izgubiti, kao i 99 posto svijeta. Hvala i vama na tome.

Instagram
.jpg

Treće, žalosno je s moje perspektive da ja nisam u poziciji Claresse Shields. A zašto je to žalosno? Zato što mi se nažalost nije posrećilo da se rodim u nekoj normalnoj zemlji, koja će znati cijeniti rezultat. Žalosno je da se moje protivnice uvijek podcjenjuju. Vjerujte mi, svatko tko stane u ring zaslužuje poštovanje, a ja osobno mislim kako su borci s lošijim omjerom zapravo hrabriji borci od mene. Žalosno je što imam svjetske titule u dvije težinske kategorije i što ću boksati za treću svjetsku titulu u trećoj kategoriji protiv boksačice koju nazivaju najboljom ikad, a da s te pozicije opet moram moljakati za neke stvari koje bi mi olakšale put do pobjede. Možda na konto velikih rezultata ipak nešto zaslužujem od ove Hrvatske koju ću opet predstavljati na velikom eventu. No, odgovor je opet morao biti negativan. I onda me pitate zašto nisam u Hrvatskoj", napisala je Ivana, koja se već neko vrijeme nalazi na pripremama u Kolumbiji. S njom je trener James Ali-Bashir i timski kolega iz Hrvatske, Patrik Čelić. Nastavila je nakon toga i dalje jednakim tonom, pustivši prstima da tipkaju ono što govore emocije:

"Zar mislite da je postati svjetski prvak samo tako? Da je moguće samo tako doći do pozicije napasti svjetsku titulu? Možda je lakše postati svjetski prvak nego ostati takav, a pogotovo to održati i izboriti iz pozicije bez TV-a, bez promotora, bez prave logistike. Zbog svega tog ova šansa više vrijedi nego što to doživljavaju kod nas. I hvala svima onima koji su me xy puta odbili, krenuvši od institucija, a koliko ih je samo bilo koji su obećali nešto riješiti. Sva sreća pa sam znala da seru i nastavila sam dalje ne okrećući se nazad.

Četvrto, pravu istinu znaju samo oni ljudi koju su sa mnom, a u 48 sati se stvari promijene 25 puta. I hvala im na tome što su iskreno uz mene, a nemaju baš nikakve koristi.

Peto, za kraj želim samo reći da je ovo moj život, moj izbor, moj san, pobijedila ili izgubila, to je samo moja stvar. Ali iskreno, nije me briga što će tko reći, bilo dobro ili loše jer ja imam svoj film i svoj stav, a ovo medijsko nužno zlo je neophodno kad već imaš neki rezultat pa je isto tako bilo neophodno da se izrazim na ovakav način.

Idući tjedan će biti konferencija za medije i nakon toga mi je fokus samo na meču. Hvala svim sponzorima koji su mi ipak olakšali u nadi da ću ostvariti svoj cilj. I još samo jedna poruka. Čovjek koji nema što izgubiti je najopasniji čovjek, a ja nemam što za izgubiti."

Nakon ovako iskrene poruke, teško se može puno toga dodati, osim da u potpunosti razumijemo Ivanu i sve što prolazi. Znamo kroz što je prolazila godinama, kakve je probleme imala i kako je uspjela ostati snažna i prije svega uspješna. Ako ne netko zaslužio da mu se sve to vrati na najbolji način, to je onda ona. 5. listopada imat će tu priliku.

Linker
17. travanj 2024 12:31