Regija

Ivana Maranić izgubila na startu turnira, reprezentacija se vraća kući bez medalje

Ivana Maranić (plavi kimono) vs Sandra Jablonskyte
 JACK GUEZ Afp
Zadnja hrvatska predstavnica na judaškom turniru u sklopu Igara završila je nastup u prvom kolu

Nažalost, hrvatska judaška reprezentacija kući se vraća bez osvojenih medalja. ipak, Olimpijske igre okupljaju samo one najbolje, a čak tri djevojke u glavnom turniru dokaz su kvalitetnog rada proteklih godina. Prva hrvatska olimpijska medalja u judu ipak će pričekati neko drugo vrijeme. Nakon poraza Barbare Matić u borbi za broncu u kategoriji do 70 kilograma, redom su gubile Karla Prodan i Ivana Maranić. 22-godišnja Prodan u kategoriji do 78 kilograma turnir je napustila u osmini finala porazom od Kubanke Kalieme Antomarchi. Ivana Maranić u kategoriji preko 78 kilograma zadnja je hrvatska predstavnica, a Litvanka Sandra Jablonskyte nažalost pokazala se nepremostivom preprekom u prvom kolu turnira.

Judašica iz Zagreba plasirala se na Igre u zadnji trenutak, zahvaljujući bodovima na rang-listi Međunarodnog judo saveza. Ivana je trenutno 35. na svjetsko rang ljestvici, a samo četiri mjesta bolje rangirana Jablonskyte pobijedila je Hrvaticu ipponom.

''Jednostavno nisam mogla naći rješenje za Litvanku. Ona se povlačila stalno, bila mi je daleko i nisam je mogla iskontrolirati. Šteta. Lijepo je bilo biti tu među svim ovim sportašima, ovo je ipak poseban osjećaj. Zahvaljujem na podršci iz mog kluba i nadam se da će netko od njih imati priliku doživjeti ovo što sam je doživjela", Sportske Novosti prenose izjavu 29-godišnje članice Judo kluba Panda.

Što se borilačkih sportova tiče, nakon taekwondoa i juda, preostaju nam predstavnici u hrvanju i karateu. Božo Starčević i Ivan Huklek nastupaju u utorak i srijedu dok je nastup Ivana Kvesića na rasporedu u subotu 07. kolovoza.

Linker
20. travanj 2024 15:57