Regija

Ježek protiv svjetskog prvaka, u polufinalu i Cvetković

Leo Cvetković
 Ronald Gorsic / CROPIX
Hrvatska je nakon prvoga dana međunarodnog boksačkog turnira dobila dva polufinalista

U četvrtak prvoga dana Grand Prixa Zagreb u ring su ušla trojica hrvatskih boksača. Prvi je bio Leo Cvetković koji je pružio uvjerljiv nastup i jednoglasnom odlukom svladao Kongoanca Christophera Lutekea.

Cvetković se u polufinalu u petak bori s Kosovarom Besartom Pirevom, koji je podijeljenom odlukom sudaca svladao Francuza Raphaela Monnyja. Drugi polufinalni par Grand Prixa Zagreb u poluteškoj kategoriji čine Rus Raziuan Mazihov koji je prekidom u prvoj rundi slavio protiv Afganistanca Alija Yusufija i Šveđanin Constantino Nanga .

Nakon što je Leo Cvetković probio led za hrvatske boksače, drugi naš predstavnik u ringu Zagrebačkog boksačkog centra bio je Noa Ježek.

Mladi hrvatski srednjaš jednoglasnom odlukom sudaca pobijedio je Makedonca Lea Jovanovskog i u polufinalu se sastaje s Rusom Glebom Bakshijem.

Svjetski prvak u srednjoj kategoriji Bakshi rutinskom izvedbom eliminirao je hrabrog Albanca Arjona Kajasohija.

U petak u srednjoj kategoriji nastupa naš drugi predstavnik Gabrijel Veočić kojeg u polufinalu također čeka ozbiljan posao. Brođanin je bio slobodan u prvom kolu, a prolaz u finale traži protiv Talijana Rema Salvatija koji je u kvalitetnom četvrtfinalnom meču čisto pobijedio Sirijca Maita Alsafadija.

Aktualni svjetski i europski prvak u teškoj kategoriji izborio je polufinale Grand Prixa Zagreb.

Muslim Gadzhimagomedov sudačkim prekidom u drugoj rundi slavio je protiv Kombea Kogassa. Kongoanac je u drugoj rundi imao brojanje, a potom je ozlijedio nogu i meč je prekinut.

U polufinalu će se boriti s Francuzom Sohepom Bouafijom koji je podijeljenom odlukom sudaca svladao Albanca Geliana Rojkua.

Hrvatski predstavnik u kategoriji do 91 kilograma nije uspio izboriti polufinale. Zvonimir Rebolj poražen je jednoglasnom odlukom sudaca od Talijana Davidea Brita.

Tekst: Hrvatski boksački savez

Linker
23. travanj 2024 11:23