Regija

Joe Joyce izuzetno zadovoljan sparingom s Alenom Babićem: ‘Bilo je dobro imati ‘Savagea‘ u kampu‘

Alen Babić i Joe Joyce
 Instagram (alen Babić)
Neporaženog Britanca ovog vikenda čeka borba protiv Carlosa Takama

SSE Arena u Londonu ovog vikenda ugostit će borbu Carlosa Takama (39-5-1, 28 KO) i Joea Joycea (12-0, 11 KO). Pobijedi li ''Juggernaut'' u borbi protiv Takama, postat će obavezni izazivač po WBO-u. Srebrni s Olimpijskih igara održanih 2016. godine imao je dobro pojačanje u svom trening kampu za nadolazeću borbu. Naime, Alen ''Savage'' Babić poslužio je Joyceu kao sparing partner koji će ga pripremiti za Takamov stil borbe. Joyce je u razgovoru za Boxing Social opisao iskustvo spariranja sa ''Savageom''.

''Odradio sam odlične sparinge. Bilo je dobro imati 'Savagea' u kampu za ovu borbu. Prošao sam kroz teške testove sparirajući s njim, posebice u borbi sa skraćene distance.'', rekao je ''Juggernaut'' te u nastavku usporedio Takama i Babića.

''Dobro je imati nekoga tko baca udarce kakve će Takam bacati tokom naše borbe. Vjerojatno ih Carlos neće bacati jednakim intenzitetom (tempom) kao Babić, no očekujem da bude nešto 'prljaviji' i da malo snažnije udara. Očekujem da nije brz kao 'Savage' i stoga mi je Alen poslužio kao dobra priprema. Međutim, imao sam i druge sparing partnere koji su mi također bili od pomoći.''

Lijepo je vidjeti kako Alen Babić postaje cijenjeno ime na svjetskoj boksačkoj sceni te borci poput Joycea prepoznaju njegove kvalitete i stil borbe kakav rijetko koji boksač danas preferira. Proteklog tjedna Alen se na svom Instagram profilu također osvrnuo na iskustvo spariranja s boksačem poput ''Juggernauta''.

''Nastavljam istraživati dubine koje boks pruža. Još jedan olimpijski osvajač medalje urezan je u Savageovu boksačku knjigu. Joe Joyce je čvrst i opak čovjek, a sparing s njim ocjenjujem kao jedan od najboljh koje sam ikada imao. A imao sam ih podosta dobrih. Najbolji sparing mi je i dalje onaj kada sam upoznao Dilliana Whytea i prvi puta sparirao s njim.'', napisao je Babić u svojoj objavi.

Intervju Joea Joycea za Boxing Social pogledajte OVDJE

Linker
26. travanj 2024 19:29