Regija

‘Joker‘ Ilić koljenom je nokautirao legendu! Alexander Shlemenko izdržao je samo 20 sekundi

Aleksandar Ilić

 Screenshot (youtube, Ksw)
Srpski borac srednje kategorije upisao je najveću pobjedu u svojoj dosadašnjoj karijeri

Samo mjesec dana nakon poraza prekidom u prvoj rundi na Oktagonovom eventu gdje se borio za titulu u poluteškoj kategoriji, Aleksandar Ilić (13-5-0) uskočio je u novi teški meč.

Ponajbolji srpski MMA borac predvodio je RCC 12 event održan u Jekaterinburgu u Rusiji. Protivnik mu je bio Alexander Shlemenko (61-13-0, 1 NC), 38-godišnja legenda ovog sporta i bivši Bellatorov prvak srednje kategorije.

‘‘U lovu sam na legendu kako bih i sam postao legendom‘‘, bila je Ilićeva najava ovog meča. Ilić je ulovio legendu već u prvoj rundi i ekspresno je završio borca kao što je Alexander Shlemenko.

Samo 20 sekundi trajao je meč ‘‘Jokera‘‘ i Shlemenka, a srpski borac došao je do pobjede nokautom. Koljenom je ‘‘Joker‘‘ pogodio Shlemenka, dobrano ga je uzdrmao a posao je samo dovršio udarcima u parteru.

Kako biste dobili percepciju tko je i što je Alexander Shlemenko u svijetu borilačkog sporta, reći ćemo vam da se radi o borcu koji je u prethodnih 75 profesionalnih nastupa nokautiran samo dvaput. Borci poput Gegarda Mousasija i Hectora Lombarda nisu ga uspijevali završiti, a Ilić je to napravio ekspresno na samom početku. Shlemenko je kroz svoju karijeru pobijedio borce kao što su Alexander Yakovlev, Kendall Grove, David Branch i naš Zelg Galešić

‘‘Ovo je nešto za što sam radio posljednjih 13 godina. Hvala Alexu što je prihvatio ovaj meč. Sretan sam, ali pomalo sam i tužan jer on je jedan od mojih uzora. On je legenda.‘‘, između ostalog izjavio je Ilić nakon najveće pobjede u dosadašnjoj karijeri.

Bila je ovo 14. Ilićeva pobjeda u 19. profesionalnom nastupu i 10. nokautom. ‘‘Jokeru‘‘ je definitivno trebala ovakva pobjeda za povratak samopouzdanja nakon teškog poraza od Vemole i sada je samo podsjetio sve koliko je opasan, barem dok se borba odvija u stojci.

Linker
09. travanj 2024 12:18