Regija

KSW potvrdio Soldićevog protivnika na jubilarnoj 50. priredbi

Roberto Soldić
 Instagram
Sada je i službeno, Roberto Soldić će svoju sljedeću obranu pojasa prvaka KSW promocije u velter kategoriji, 19. rujna u Londonu odraditi protiv Patrika Kincla. Vijest je u srijedu potvrdio službeni Instagram profil poljskog giganta.

Probni balon vezan za vijest da bi se "RoboCop" trebao sučeliti s češkim debitantnom je pušten prije nekoliko dana preko jednog poljskog portala. No, tada još uvijek nije bilo službene potvrde. Sada je jasno da će se hrvatski nokauter sudariti s Kinclom nakon što je i ona stigla.

Kincl je 30-godišnji češki borac koji se natjecao u poznatim europskim promocijama poput XFN-a ili ACB-a. Trenutačno ima 22 pobjede i 9 poraza, a u posljednjem nastupu je svladao bivšeg FFC borca Talijana Mattiu Schiavolina. Do sada nije nastupao za poljski KSW.

Nakon govora o nekoliko poznatijih imena poput onoga bivšeg UFC borca i Bellatorove zvijezde Paula Daleyja, čini se kako se ipak Kincl isprofilirao kao konačni Soldićev protivnik u SSE Areni. Nije poznato zašto su otpala puno renomiranija imena.

24-godišnji KSW prvak u velter kategoriji u profi karijeri ima 16 pobjeda i 3 poraza. Posljednji put smo ga u akciji gledali u svibnju mjesecu kada je na KSW-u 49 nokautirao Krystiana Kaszubowskog. Soldić je trenutačno u Montrealu, u slavnom TriStar Gymu, gdje odrađuje pripreme za nastup u Londonu.

Linker
02. svibanj 2024 06:03