Regija

KSW službeno objavio: Račić napada titulu protiv borca koji je već jednom utišao Arenu Zagreb

Račić vs. Stasiak
 KSW
KSW je službeno potvrdio kako će Antun Račić u Areni Zagreb dobiti priliku postati prvak bantam kategorije najbolje europske MMA promocije. Onaj tko će ga pokušati zaustaviti je bivši UFC borac Damian Stasiak, čovjek koji je već jednom utišao krcatu Arenu Zagreb pobjedom nad Filipom Pejićem u UFC Octagonu.

Borba o kojoj smo već ranije pisali sad je napokon dobila svoju potvrdu i bit će to najveća borba u karijeri Antuna Račića, 29-godišnjeg borca iz Dubrovnika koji se već do sada borio po cijeloj Europi. Prije dvije godine skrasio se u KSW-u, a sad je pred njim prilika karijere i to u već 33. borbi u karijeri.

Račić (23-8-1) je do sada upisao četiri nastupa u KSW-u te je u svima upisao pobjedu. Prije toga je već napadao titule Superior FC i Respect FC promocija, borio se u M-1 Global, a titulu prvaka perolake kategorije držao je i FFC-u. Potvrdu pozicije izazivača dobio je pobjedom nad Pawelom Polytilom ostvarenom u svibnju na KSW 49 priredbi.

Damian Stasiak (11-6) njegov je vršnjak kojeg pamtimo iz UFC-a, gdje je upisao dvije pobjede i četiri poraza prije nego je dobio otkaz iz promocije. Jednu od tih pobjeda ostvario je u travnju 2016. godine, kad je na Fight Nightu u Areni Zagreb gušenjem u prvoj rundi savladao Filipa Pejića. Ovog puta ponovno dolazi pokušati zaustaviti domaćeg borca, a samopouzdanje mu puni činjenica što je već upoznao osjećaj nastupa pred punom Arenom domaćih navijača. Nakon otkaza iz UFC-a odradio je jednu borbu u poljskoj RWC promociji. Tamo je ostvario pobjedu, a onda je došao i poziv KSW-a.

Ulaznice za KSW 51 jako se dobro prodaju i nema sumnje kako će 9. studenog krcati Arena uživati u pravom spektaklu. Svakim danom sve bolje izgleda i program te nema sumnje kako ćemo u narednim danima saznati još neke dvoboje koje ćemo imati priliku uživo popratiti.

Linker
19. travanj 2024 00:05