Regija

KSW vrlo blizu dolaska u Zagreb, predsjednik Lewandowski obišao Arenu

Soldić i Lewandowski
 Twitter (KSW)
Osnivač i glavni čovjek poljskog borilačkog diva Konfrontacje Sztuk Walki (KSW), Martin Lewandowski, boravi u Zagrebu. Razlog dolaska u hrvatsku metropolu je priredba koju njegova promocija planira održati krajem godine.

NOVO: Dogovoreno je - moćni poljski KSW će 9. studenog održati svoju priredbu u Areni Zagreb! Više informacija saznajte OVDJE

Lewandowski je, kako saznaje Fight Site, stigao u pratnji hrvatskog menadžera Ivana Dijakovića, koji mu je i predložio održavanje eventa u Zagrebu. Upravo je Dijaković posljednje dvije godine otvorio vrata mnogim hrvatskim, ali i regionalnim MMA borcima u poljskoj promociji. Najsvjetliji primjer je svakako prvak u velter kategoriji Roberto Soldić, koji će za samo nekoliko dana nastupiti na jubilarnom 50. KSW-ovom eventu u Londonu.

Lewandowski je obišao Zagrebačku Arenu gdje bi se priredba trebala održati te je odradio čitav niz sastanaka na raznim razinama koji su bili vezani za samu organizaciju. Priredba, ako se u konačnici zaista potvrdi njezino održavanje, bi trebala biti na rasporedu u subotu 9. studenog. Naravno uz Roberta Soldića kao glavnu borbu. No, "RoboCop" prije nego što bukira kartu za Zagreb, mora odraditi posao protiv Patrika Kincla na KSW-u 50 u Londonu ovog vikenda.

Iako je u jednom trenutku ideja bila da KSW odradi svoju priredbu u Srbiji (Novi Sad, Beograd), čini se kako se poljski gigant ipak odlučio za Zagreb. Vjerojatno je na konačnu odluku utjecala bogata tradicija održavanja mega borilačkih evenata u hrvatskoj metropoli. Prije nekoliko godina je poznati hrvatski promotor Orsat Zovko u Zagreb dovodio samu kremu borilačkog sporta i mega evente poput K-1 World Grand Prixa, Gloryja iili UFC-a. KSW bi svakako upotpunio tu kolekciju.

Osim Soldića, za KSW nastupaju naši borci poput Antuna Račića, Filipa Pejića, Stipe Bekavca i Satoshija Ishiija (povremeno). U rosteru poljskog diva se nalaze i regionalne zvijezde poput Erka Juna, Aleksandra Ilića i Save Lazića, a ukoliko dođe do realizacije eventa 9. studenog, izgledno je da bi mnogi od njih mogli nastupiti i biti dio spektakla u Areni.

Linker
25. travanj 2024 13:47