Regija

Legendarni MMA borac se naklonio Soldiću: ‘On je najjači udarač kojeg sam ikada vidio, prirodno je nadaren‘

Gegard Mousasi

 JOSE PRESTES/PXIMAGES/ICON SPORTSWIRE/NEWSCOM/PROFIMEDIA Jose Prestes/pximages/icon Sportswire/newscom/profimedia
S obzirom na to da je Mousasi u dosadašnjoj karijeri odradio 60 mečeva, njegove riječi imaju izuzetnu težinu

O razornoj snazi udarca Roberta Soldića posljednjih su godina govorili mnogi borci koji su s "Robocopom" imali priliku odmjeriti snage ili sparirati, a popisu se sada pridružio i legendarni Gegard Mousasi (49-9-2).

"Soldić je najjači udarač kojeg sam ikada vidio. Bio je dvostruki prvak u KSW-u, a trenutno se bori u ONE Championshipu", rekao je ovaj veteran slobodne borbe u razgovoru za TalkSport, pa dodao:

"Išao je lagano sa mnom, ali kad te udari, osjetiš udarac. On je prirodno nadaren udarač, nikada nisam vidio nikoga takvog. Čak i kad pokušava ne povrijediti te, on te povrijedi".

"Dreamcatcherove" riječi imaju osobitu težinu ako uzmemo u obzir da se radi o borcu s izuzetno bogatim iskustvom, koji iza sebe ima 60 profesionalnih mečeva i koji se tijekom karijere borio s ponajboljim borcima srednje i poluteške kategorije PRIDE-a, Strikeforcea, UFC-a i Bellatora. Popis svih renomiranih protivnika je poprilično dug, no spomenimo samo da je 37-godišnji Nizozemac od 2003., kada je započeo svoju profesionalnu karijeru, pa naovamo, ulazio u oktogon s borcima kao što su Hector Lombard, Ronaldo "Jacare" Souza, Mark Hunt, Muhammed Lawal, Lyoto Machida, Dan Henderson, Thiago Santos, Vitor Belfort, Rory MacDonald i Douglas Lima.

Soldić je u više navrata javno govorio da Mousasi i on redovito zajedno treniraju, spariraju i pomažu jedan drugome u pripremama za mečeve, te isticao da voli raditi s njim i kako je kroz suradnju s iskusnim nizozemskim borcem mnogo naučio, odnosno unaprijedio svoje vještine u "stojci".

Linker
18. svibanj 2024 15:19