Regija

Loš dan za hrvatske boksače: Antonio Tkalčić nije uspio iznenaditi favoriziranog Brazilca

Antonio Tkalčić
 AIBA (Youtube)
Nažalost, sva tri hrvatska predstavnika poraženi su u današnjim mečevima na SP-u u Beogradu

Nadali smo se kako bi nakon iznenađujućeg ispadanja Marka Miluna, mogli dobiti jedno pozitivno iznenađenje, no Antonio Tkalčić nije uspio. 25-godišnji hrvatski predstavnik u kategoriji do 67 kilograma imao je vjerojatno najteži zadatak od svih naših predstavnika koji su dosad odradili prve mečeve. Brazilac Wanderson de Oliveira našao se s druge strane ringa te je slavio prekidom u trećoj rundi borbe. Tkalčić na taj način nije izborio 1/16 finala u svojoj kategoriji.

Koprivničanac je nasuprot sebe imao četvrtfinalista s Igara u Tokiju, održanih ljetos ove godine. Brazilac je u Japanu izgubio od Kubanca Andyja Cruza, kasnijeg pobjednika turnira. Ipak, Tkalčiću se nema što zamjeriti jer je dao sve od sebe i pružio je dobar otpor velikom favoritu.

Antonio je meč otvorio bez zadrške i pokušavao je pokazati što manje respekta prema protivniku. Međutim, Brazilac je brzo uspostavio kontrolu koristeći dobar rad nogu i duge ruke. U nastavku borbe, Wanderson de Oliveira sve više radi krošeima i aperkatima u tijelo našeg boksača, a uspio je i raskrvariti Tkalčićev nos.

Nije se predavao hrvatski predstavnik te je u trećoj rundi krenuo na sve ili ništa. Ipak, Brazilac je puno iskusniji te se uspješno obranio od naleta našeg boksača. Dočekao je Wanderson de Oliveira jednu kontru, Tkalčiću se brojalo i meč je tu završio.

Stvarno je težak zadatak imao naš boksač, već u prvom nastupu. Brazilac je jedan od favorita za najviša mjesta na postolju i pravo bi iznenađenje bilo da je Antonio Tkalčić uspio savladati tako dobrog i iskusnog boksača.

Nažalost, dečko iz Koprivnice nije uspio i tako je zaokružio loš dan naših boksača. Naime, ranije tokom dana, poraženi su Marko Milun i Filip Kolak.

Linker
20. travanj 2024 16:33