Regija

Luka Zebec najavio svoj debi za BKB: ‘Nije mi do novca, već do brutalnosti koju ovaj sport pruža‘

Luka Zebec, John Collier

 Screenshot (Instagram, Bkb_official1)
Hrvatska uskoro ima novog predstavnika u boksu golim šakama

Boks bez rukavica postaje sve popularniji u svijetu, a Hrvatska će uskoro dobiti i svog novog predstavnika. Luka Zebec je mladi borilački entuzijast koji se do sada okušao u tajlandskom boksu i kickboxingu gdje je ostvario solidne rezultate, a sada želi otići korak dalje i okušat se u boksu bez rukavica u čemu će mu pomoći naš najbolji BKB borac svih vremena, Marko Martinjak. Ususret svom debiju, Luka nam je odlučio odgovoriti na nekoliko pitanja.

Boks golim šakama je poznat po svojoj brutalnosti i čestim ozljedama. Kako to da si se odlučio natjecati u ovome sportu?

"Odlučio sam se za BKB prvenstveno zato jer mi se svidjela ta brutalnost i zato što se vidim u tom sportu. Posebno mi se sviđa taj adrenalin i uzbuđenje koje pruža jedan ovakav sport."

Gledajući po rezultatima, Marko Martinjak je definitivno najveći stručnjak za ovaj sport u Hrvatskoj. Kako ti je surađivati s njim i kako teku pripreme za nadolazeći meč?

"Pripreme za meč teku idealno. S Markom sam si odmah kliknuo i shvaćam sve što mi želi reći, a drago mi je i kad mi kaže da prepoznaje sebe u meni. On mi je uzor i svaki dan treniramo, a pripreme odrađujemo u Poreču."

Zahtjeva li boks bez rukavica ikakve specifične pripreme što se udaračkih tehnika i same taktike tiče?

"Smatram da zahtjeva jer svaki udarac mora biti pažljivo zadan i čvrst jer često dolazi do ozlijede šake. U 90 posto slučajeva borci iz ovakvih mečeva izlaze sa slomljenim šakama, ali i to je sastavni dio ovoga sporta."

Imaš li već nekakve planove za budućnost vezane uz borilačku karijeru? Namjeravaš li ostati u BKB i dalje ili se želiš posvetiti i drugim disciplinama?

"Planovi mene i Marka su da pobijedim u ovome meču, a nakon toga bi trebali potpisati ugovor za BKB. Vidim se baš u ovom sportu i to je moj životni san. Kao klinac sam gledao Markove borbe i to mi se svidjelo više od bilo kojeg drugog borilačkog sporta. Nije čak niti do novca, već do te brutalnosti koju ovaj sport pruža. Vidim se u tome i ako Bog da osvojit ću BKB titulu i jednog dana potpisati za BKFC, što je cilj krajnji mene i Marka."

Htjeli smo čuti komentar vezan za ovu borbu i od samog Marka Martinjaka, koji je siguran u uspjeh svog pulena.

"Smatram da s obzirom na moje iskustvo u BKB nije mogao pronaći boljeg trenera i mentora. Pripreme teku dobro, a Luka se već sada čini spremnim i jedva čekamo taj meč. U boksu bez rukavica nema favorita, iako je Luka u mojim očima favorit jer je moj borac."

Iako mu je Luka vratio entuzijazam za borbama, Marko na razočarenje mnogih fanova nažalost više neće nastupati u ringu.

"Vratio mi se žar, ali nažalost zbog svog zdravlja nisam u mogućnosti više nastupati i boriti se koliko god bih ja to htio. Srce želi, ali mozak mu govori ne i to je to." - zaključio je Marko.

Luka Zebec borit će se 3. rujna (9. mjesec) protiv starijeg i iskusnijeg Johna Colliera, inače bivšeg profesionalnog boksača s preko 20 mečeva. Hoće li mladost nadvladati iskustvo predstoji nam vidjeti za točno tri tjedna.

Linker
20. travanj 2024 20:02