Regija

Marija Malenica poražena od Ruskinje i eliminirana iz Strandja turnira u Bugarskoj

Marija Malenica
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
19-godišnja Ruskinja Nune Asatrian bila je bolja od Marije Malenice u prvom kolu Strandja kupa

Vrlo dobru predstavu pružila je hrvatska boksačica na svom prvom, ali nažalost i jedinom meču u Bugarskoj. Bila je agresivna i aktivna te je slušala savjete svog kuta, no to ovim putem nije bilo dovoljno za zadovoljiti kriterije sudaca. Naime, svih troje sudaca, a isti dolaze iz Armenije, Makedonije, Bugarske, Ukrajine i Francuske, bodovalo je 30:27 u korist boksačice iz Rusije, za što će mnogi smatrati kako nije realna slika onog viđenog u ringu.

Prvu rundu Asatrian bila je aktivnija, i kao da je Malenici trebalo malo vremena da upali motore. No, kad je u tome uspjela, počela je pogađati neke dobro udarce, posebno krošeima, za koje je imala prostor preko malo otvorenijeg garda svoje protivnice. No, precizna je bila i Ruskinja, koja je u svoje kombinacije ubacivala udarce u tijelo i na kraju je mogla biti zadovoljna izvedbom u prve tri minute.

Drugu rundu gledamo Malenicu koja je već uhvatila radnu temperaturu i na svaki napad Ruskinje nije ostajala dužna. Puno je sad Splićanka bila agresivnija i aktivnija, što je ponekad rezultiralo primljenim udarcem iz kontre. Sredinom runde obje su postale opreznije, no onda Malenica pred kraj podiže tempo i pogađa udarce nakon kojih je njen kut mogao vjerovati da možda u posljednju dionicu ulazi s 1:1.

Posljednju rundu ponovno bolje otvara Ruskinja i do polovice ostavlja blago bolji dojam. Malenica se posebno podiže u posljednjoj minuti, kad kreće na sve ili ništa te smo do kraja gledali uzbudljiv ogled, ali isto tako pokušaje Ruskinje da smiri tempo ulascima u klinč i držanjem, što je sutkinja u ringu tolerirala. Otvorena borba gledala se do kraja meča, na kraju kojeg se vidjelo kako trener Ante Matas vjeruje da je Marija napravila dovoljno za plasman u drugu rundu.

No, kao što smo naveli, sva tri suca bodovala su meč 30:27 u korist Ruskinje, koja tako prolazi u drugi krug. Ne možemo odluku o pobjednici nazvati kontroverznom, budući da smo većinu vremena, posebno u trećoj rundi, gledali izjednačen meč, ali Marija Malenica svakako je mogla napraviti više i time uvjeriti suce kako zaslužuje pobjedu. Na kraju joj ovaj meč treba poslužiti kao još jedna škola pred ono najvažnije, što slijedi u lipnju, kvalifikacije za Olimpijske igre.

Linker
19. travanj 2024 06:23