Regija

Marko Bojković suvereno je nastavio svoj neporaženi niz: Poluga je presudila bivšem izazivaču za FNC-ovu titulu

Marko Bojković

 FNC
Srpski borac je pred kraj prve runde zapečatio FNC-ovu priredbu u Banja Luci

U glavnoj borbi večeri FNC 18 priredbe u Banja Luci nastupili su jedan od najtalentiranijih boraca u regiji Marko "The Skull Crusher" Bojković (6-0) i bivši izazivač za FNC-ovu titulu prvaka lake kategorije Arlen "Benks" Ribeiro (12-5-1).

Bojković nastavlja graditi svoju karijeru pod vodstvom svog trenera Ivana Đorđevića i menadžera Dražena Forgača, a on i njegov tim odlučili su se postepeno "pojačavati" težinu protivnika. Ovom borbom došli su do "više srednje klase" odnosno do Brazilca koji je jako opasan borac što je pokazao i na FNC-ovoj priredbi u Ljubuškom kada je Francisco "Croata" Barrio morao uložiti velike napore da zadrži svoju FNC titulu.

Bojković je zadnji nastup odradio početkom lipnja na povijesnoj FNC 17 priredbi u Beogradu kada je ekspresnim nokautom pobijedio Julia Pereiru dok je Ribeiro zadnji nastup imao na Brave CF 78 priredbi gdje je upisao svoj prvi remi u karijeri protiv Yabne Ferreire N‘tchale.

Proizvod beogradskog Ahileja ušao je u meč vrlo odlučno na sebi klasičan način. Nakon prvotne razmjene borba seli u parter gdje srpska borilačka nada iz gornje pozicije kažnjava iskusnog brazilskog borca. Ribeiro je zaradio veliku oteklinu na desnom oku nakon nepune dvije minute borbe. Ubrzo nakon toga Bojković dolazi u poziciju gdje polugom na Brazilčevoj desnoj ruci upisuje svoju sedmu profesionalnu pobjedu. Možda je ovakav završetak i bolji za Brazilca koji bi gotovo sigurno u daljnjem toku runde zaradio još ozbiljnije posljedice od otekline na oku.

Linker
05. rujan 2024 21:08