Regija

Marko Martinjak napada još jednu svjetsku titulu! Poznate su sve informacije u vezi njegovog sljedećeg nastupa

Martinjak vs. Greenwood

 Instagram (marko Martinjak)
Sjajni hrvatski boksač mogao bi dodatno obogatiti ionako bogatu kolekciju svjetskih titula

"Ugovorom sam s BKB-om vezan još skoro dvije godine, ali postoje interesi BYB-a, a ujedno i BKFC-a za mene. U najgorem slučaju, ako se ništa od toga ne realizira, Englezi mi u svibnju nude meč u Londonu za svjetsku titulu do 95 kilograma.‘‘, rekao nam je Marko Martinjak u intervjuu koji je početkom mjeseca odradio za Fight Site.

Spomenuti meč za titulu od danas je i službeno ugovoren! Marko Martinjak podijelio je na društvenim mrežama vijest o svom sljedećem nastupu, a u BKB-ovom ringu gledat ćemo ga 4. svibnja (peti mjesec).

Ponajbolji svjetski borac u boksu bez rukavica nastupit će na BKB 38 eventu koji će se održati u Londonu. Protivnik će mu biti Kevin Greenwood, iskusni engleski boksač iza kojeg je 12 profesionalnih boksačkih mečeva (6-6-0), a sredinom prošle godine odlučio se okušati u boksu bez rukavica. Greenwood je odradio tri nastupa u BKB-u, a upisao je dvije pobjede i remi.

Sjajna je vijest da će Martinjak imati priliku dodati još jednu svjetsku titulu u svoje vlasništvo. Marko od ranije drži pojas BKB-ove super srednje kategorije, a u svojoj kolekciji posjeduje Police Gazette titulu prvaka u super srednjoj kategoriji, Police Gazette Diamond titulu u kruzer kategoriji BYB Extremea, a u prošlom nastupu osvojio je i takozvani ‘‘Double Diamond Police Gazette trilogy belt‘‘, odnosno dvostruki dijamantni Police Gazette trilogijski pojas.

Teško je i nabrojati sve titule koje je Martinjak osvajao proteklih godina, a vjerujemo da će riznici pridodati i taj BKB-ov pojas u kruzer kategoriji (-95 kg). BKB trenutno nema svjetskog prvaka u toj težinskoj kategoriji, a naš Marko Martinjak više je nego dobar kandidat za upotpuniti taj tron.

Naravno, nešto će se pitati i Kevina Greenwooda koji bi skidanjem ovakvog skalpa ekspresno postao zvijezdom ‘‘bare knuckle‘‘ boksa, ali naš Martinjak definitivno je favorit i bude li u najboljem izdanju, pobjeda ne bi trebala izostati.

Linker
04. svibanj 2024 13:57