Regija

Marko Milun danas iza 19 sati napada četvrtfinale Svjetskog prvenstva

Marko Milun
 sscreenshot/AIBA
Marko Milun već danas će odraditi svoj drugi meč na Svjetskom boksačkom prvenstvu koje se održava u ruskom Jekaterinburgu. Njegov protivnik je predstavnik SAD-a, Richard Torrez, a meč ćete moći izravno pratiti putem Youtubea.

Nakon što je jučer uvjerljivo savladao Kongoanca Tshikevu Kimbembija, za Marka Miluna nema odmora. Zapravo, raspored prvenstva je takav da će superteškaš koji osvoji zlato morati pobijediti u čak pet mečeva u samo šest dana. Danas boksača iz zagrebačkog BK Leonardo čeka vrlo zanimljiv ispit u liku i djelu Richarda Torreza.

Riječ je o izuzetno talentiranom 20-godišnjaku, a već sama činjenica da predstavlja SAD zove na oprez. Od 2013. godine osvajao je ovaj boksač naslov američkog prvaka na natjecanjima u svom uzrastu, dok je prošle dvije godine osvajao nacionalna seniorska natjecanja. Od najvećih natjecanja za sada je nastupio na ovogodišnjim panameričkim igrama gdje je osvojio brončanu medalju. U polufinalu je u vrlo neizvjesnom meču rezultatom 3:2 poražen od kasnijeg osvajača zlata, Kubanca Dainiera Pera. U Bugarskoj je ove godine osvojio vrlo jaki Strandja turnir.

Marko bi ipak trebao biti favorit u ovom meču, budući da je postavljen za sedmog nositelja. No, obojici je ovo prvo svjetsko prvenstvo te obojica imaju broncu s kontinentalnog natjecanja, tako da bi ovo trebao biti duel boksača čiji najbolji rezultati zapravo tek dolaze. Osim toga, pobjednik ovog meča imat će vrijedno iskustvo pred meč za medalju. Naime, tamo će ga vjerojatno čekati drugopostavljeni boksač Bakhodir Jalolov iz Uzbekistana, dvostruki prvak Azije i brončani boksač sa Svjetskog prvenstva 2015. godine.

Prvenstvo možete pratiti u videu ispod teksta. Program počinje u 16 sati, a Markov meč 15. je po redu. Prema tome, trebao bi se održati iza 19 sati. Na rasporedu ispod videa možete vidjeti koji je meč u tijeku te prema tome procijeniti kad bi točno hrvatski boksač mogao krenuti u lov na četvrtfinale.

Linker
05. svibanj 2024 13:00