Regija

Marko Milun uvjerljiv protiv Kongoanca!

Marko Milun
 Screenshot
Jedini preostali hrvatski predstavik na Svjetskom seniorskom prvenstvu u boksu, Marko Milun, uspješno je preskočio prvu prepreku svladavši vrlo uvjerljivo, jednoglasnom odlukom sudaca Kongoanca Tshikevu Kimbembija, srebrnog s ovogodišnjih Afričkih igara. Sva petorica sudaca dala su prednost hrvatskom super teškašu (30-25, 30-26, 30-26, 30-26, 30-25) nakon tri odrađene runde.

Od prve sekunde boksač iz Dicma je zagospodario centrom ringa i nametnuo se kao favorit. Često je bacao lijevu ruku, često je i pogađao, a Kimbembiju se brojalo već nakon 45 sekundi nakon jednog lijevog krošea koji je čisto odsjeo na bradu. No, čvrsti i stameniti Afrikanac je uspio nastaviti bez većih problema.

Milun je nastavio u istom ritmu, dominiravši i u ostatku prve runde. Afrikanac je uglavnom pokušavo doći do klinča i tražiti svoju priliku iz bliže distance pritom držeći Miluna na što ga je sudac konstantno upozoravao. Upozoravao je glasno i Milunov trener Pijetraj tražeći od svog borca da izlazi iz klinča i da više fintira, a manje forsira.

U drugoj rundi je Milun malo usporio ponajviše radi težine i veličine protivnika koji se stalno vješao po njemu što ga je vidno umorilo. Svjestan da bodovno zaostaje, Kimbembi je u trećoj rundi išao na sve ili ništa pa se akcija još jednom zahuktala i palo je nekoliko težih udaraca s obje strane. Milun je ponovno bio točniji i bolji. Na kraju je meč otišao do sudačke odluke koja niti u jednom trenutku nije bila upitna.

Nije to bio pretjerano lijep meč, bilo je tu puno državnja, klinča i natezanja. No, ono najbitnije je prva pobjeda našeg boksača na Prvenstvu. Hrvatska je tako ostala na jednom boksaču u ruskom Ekatarinburgu, a Milun će pod vodstvom Leonarda Pijetraja tražiti prolazak u sljedeći krug natjecanja već sutra, u utorak 17. rujna. Protivnik će mu biti bolji iz meča Indijca Kumara i Amerikca Torreza.

Linker
01. svibanj 2024 03:33