Regija

Marko Zeljko eliminiran u prvom kolu Svjetskog prvenstva

Marko Zeljko
Niti peti hrvatski predstavnik na Svjetskom boksačkom prvenstvu u Jekaterinburgu nije uspio proći prvo kolo. U pitanju je Marko Zeljko kojeg je iz turnira eliminirao Wahid Hambli iz Francuske.

26-godišnji Zeljko otputovao je na turnir kao najiskusniji član reprezentacije Hrvatske, no mora se priznati kako mu ždrijeb nije išao na ruku. Wahid Hambli jedna je od francuskih najvećih nada na ovom prvenstvu i to je svojim nastupom zapravo dokazao. Kroz sve tri runde bio je bolji i konkretniji boksač od Zeljka, dok je hrvatski predstavnik pokušao otvoreno ući u duel i ponuditi atraktivan meč. U ovom posljednjim je uspio, budući da je publika vidjela nekoliko dobrih kombinacija i snažnih udaraca, no većina je završila na njegovom tijelu ili licu.

Zeljko inače glasi za sjajnog tenhičara, no to je u ovom meču uspio pokazati tek u nekoliko navrata. Francuz je bio spreman na njegov stil boksa koji više pristaje profesionalnim nego amaterskim pravilima, pametno se kretao i koristio svaku priliku za kažnjavanje. Osim toga, prezentirao je jako dobre eskivaže i Zeljko ga jednostavno nije uspio pogoditi dovoljno puta da ostavi ikakav konkretniji dojam na suce ovog meča. Odluka je bila jednoglasna, odnosno Francuz je glatko dobio sve tri rune.

Nakon što je prvih pet hrvatskih predstavnika eliminirano u prvom kolu Svjetskog prvenstva, u turniru je ostao Marko Milun. Njegov prvi, vjerujemo ne i posljednji nastup, na rasporedu je u ponedjeljak. On je postavljen za sedmog nositelja turnira poluteške kategorije, a protivnik mu je Tshikeva Kimbembi iz Demokratke Republike Kongo.

Linker
10. travanj 2024 08:00