Regija

Martin Batur se vratio! Sirovom snagom došao je do sjajne pobjede nad srčanim Gruzijcem pa je prozvao Vitasovića

Martin Batur

 ONE CHAMPIONSHIP
Gledali smo sjajan teškaški okršaj između fizički impozantnog Hrvata i iskusnog Gruzijca

Opet smo se vratili u tešku kategoriju gdje smo gledali obračun Martina Batura (7-3, 1 NC) i Shote Betlemidzea (23-2-1). Baturu je ovo bila druga borba pod okriljem FNC-a dok je Gruzijac također nastupio u najboljoj regionalnoj MMA promociji. Naime, na FNC-u 8 pobijedio je Quentina Domingosa u prvoj rundi.

Batur je zadnji nastup imao prije više od dvije godine kada je na ONE 160 priredbi upisao "no contest" protiv Paula Elliotta (pobijedio ga je, pa je pao na doping testu). Batur je većinu svoje karijere proveo u njemačkim organizacijama, a svoje početke je imao u hrvatskoj MMA ligi te kasnije nekada uspješnom FFC-u.

Betlemidze je iskusan borac, ali Batur je ušao s ulogom favorita u ovom meču.

Na samom početku Betlemidze je tempirao dobro rušenje no Batur je sirovom snagom "preokrenuo" poziciju. Nakon toga smo gledali dinamične tranzicije u kojima je gotovo uvijek Batur bio u dominantnoj poziciji. Hrvat je "double leg" rušenjima bacao Gruzijca kao "igračku", ali mu moramo odati priznanje na izdržljivosti i srčanosti.

Batur se našao u "full mountu" da bi potom iskoristio "ground and pound" kojim je stavio pečat na ovaj sjajan meč.

Na samom kraju, pobjednik je na "gospodski" način prozvao Vitasovića: "Poštujem ga kao čovjeka i borca, no moramo se obračunati!".

Linker
10. rujan 2024 16:04