Regija

Matej i Ana otkrili mural u spomen na njihovog oca Mara Peraka: ‘Ovdje je sve počelo i zato smo to napravili tu!‘

Mural - Maro Perak

 SCREENSHOT/INSTAGRAM
Slika Mara u ringu je iz arhive Dubrovačkog vjesnika, a nju je na zid ‘prebacio’ Vlaho Bupić, Dubrovčanin

Centrala je bila sjedište ‘stranke’. Tu je u Šipčinama sve počelo, tu su se rađale ideje. Tu se igralo, skakalo. Basket, nogomet. Penjanje uz konop. Na kraju je tu i počela priča Ultimate fight kluba Gladiator, jednog od najuspješnijih hrvatskih klubova, broj jedan kad su u pitanju borci koji su ponikli u njemu, a koji su nastupali izvan granica Lijepe naše, u svjetski poznatim organizacijama, piše Dubrovački vjesnik.

Lokomotiva te priče bio je Maro Perak, a njega više nema. Otišao je u ljeto 2022. godine u 40. godini života. Napustio ih je iznenada. On je prvi krenuo. Pobjedama je otvarao vrata drugima.

Mirko Obradović, kad je netko od ekipe predložio mural u spomen na Mara, znao je gdje on mora biti. Skupa s Darkom Knegom je krenuo, odmah su se uključili i Antonio Brnada, Andrija Bratičević, zatim Marov brat, Kristijan Perak. Pomogli su i drugi. Trebalo je, priča danas Mirko, srediti prvo zid.

"290 puta 291. Znam u centimetar koliko je velik mural. Metar je bio u mojoj ruci", kaže Mirko.

Slika Mara u ringu je iz arhive Dubrovačkog vjesnika, a nju je na zid ‘prebacio’ Vlaho Bupić, Dubrovčanin, koji je autor mnogih murala ne samo po gradu. Hvali ga ekipa iz ‘centrale’ kako je odradio posao. Istina, čekali su ga dugo, ali kad je došao, u dva dana je odradio svoj dio posla.

Danas je mural otkriven. Ta čast je pripala Marovoj djeci, Mateju i Ani. Opet je ekipi iz centrale suza bila u oku. Fali im Maro, silno im nedostaje.

Linker
16. travanj 2024 17:51