Regija

Meč Ivane Habazin i Claresse Shields dobio novi datum

Shields vs. Habazin
Nakon što je njihov meč dogovoren za 17. kolovoza otkazan radi ozljede američke boksačice, Ivana Habazin i Claressa Shields dobile su novi datum svog meča za WBO titulu polusrednje kategorije. Riječ je o 5. listopadu.

Iako do jučer nije bilo poznato kad bi se meč mogao održati, Ivana Habazin ostala je u Kolumbiji, gdje je odlučila preseliti svoj kamp za ovaj meč. S njom su cijelo vrijeme trener Ali Bashir i timski kolega Patrik Čelić te je naša boksačica uvjerena kako će biti maksimalno spremna iznenaditi svijet i spriječiti Shields u dolasku do postignuća, za koje joj treba pobjeda u ovom meču, što njeni sunarodnjaci smatraju formalnošću. Pred našom boksačicom je da im svima dokaže kako su u krivu.

Ako Shield dođe do pobjede, ona će srušiti rekord Vasyla Lomachenka i Koseia Tanake, kojima je od osvajanja prve do treće titule trebalo tri godine i deset mjeseci. Shields je svoj prvi pojas uzela u kolovozu 2017. godine. Ako bi savladala Habazin, rekord će uveliko srušiti jer će joj od prve do treće titule trebati točno dvije godine.

O tome koliko Habazin ima poznatu i priznatu protivnicu dovoljno govori podatak da je Shields sve ove profesionalne uspjehe ubilježila u samo 9 profesionalnih mečeva. Profi karijeru je započela tek 2016. godine nakon izuzetne amaterske koja gotovo da nema premca. Naime, Shields je dva puta osvajala i Svjetsko prvenstvo, a karijeru je zaokružila 2016. novim zlatom u Rio de Janerru na Olimpijskim igrama. U amaterskoj karijeri je ubilježila 78 nastupa, a poražena je tek jednom. Amerikanka je posljednji meč odradila 13. travnja u Atlantic Cityu kada je svladala Njemicu Christinu Hammer obranivši WBA, WBC i IBF titule, a ugrabivši još i onu prema WBO verziji.

Meč će se, kao što je i prvobitno planirano, održati u Flintu, savezna američka država Michigan. Riječ je o rodnom gradu Claresse Shields u koem ona i danas živi.

Linker
27. travanj 2024 13:01