Regija

‘Meč s Erslanom? Kao prvo, on je vrhunski borac i legenda sporta na našim prostorima, a kao drugo...‘

Ivan Erslan

 DAMIR KRAJAC Cropix
Ovo bi bio sjajan regionalni okršaj kad bi došlo do njega, ali teško je izvedivo

Finale ovogodišnje PFL sezone održalo se u subotu, ali ono najzanimljivije za ljubitelje regionalnih boraca tek dolazi. Datum jest 8. prosinac, a riječ je o finalu PFL Europe turnira gdje će nastupiti najbolji slovenski poluteškaš, Jakob Nedoh (7-1).

Protivnik "Gorille" u finalu bit će neporaženi engleski borac Simeon Powell (9-0), a u slučaju pobjede osvojit će 100.000 dolara i priliku za nastup na svjetskom PFL turniru iduće sezone.

Na društvenim mrežama najavljen je taj meč, a u komentarima nam je jedna izjava upala u oko. Naime, netko je komentirao da bi dobro uparivanje bilo ono između Nedoha i najboljeg hrvatskog poluteškaša, Ivana Erslana (13-3, 1 NC). Dok su većina odgovora bili takvi da Erslan ne bi imao što tražiti protiv najboljeg slovenskog borca, javio se i sam Nedoh koji je odbacio tu mogućnost.

"Kao prvo, Erslan je vrhunski borac i legenda MMA-a na ovim prostorima, a kao drugo je i prijatelj, tako da poštovanje prema njemu!", kazao je Nedoh.

Ovo bi bio sjajan regionalni okršaj kad bi došlo do njega, ali očito je da je to teško, pa gotovo i nemoguće izvedivo. Uostalom, možda i bolje da se, koliko god to voljeli gledati, izbjegnu međusobni okršaji boraca s naših prostora na ovoj razini, jer bi nam svima trebalo biti u cilju da dođu što je moguće bliže borilačkom panteonu. Ovakve stvari definitivno bi ih zakočile...

Linker
25. travanj 2024 22:09