Regija

Milas protiv bivšeg Usykovog protivnika: 'On nije boksač svjetske klase, ali je dobro ime za ovu fazu moje karijere'

Petar Milas
 Vladimir Dugandzic / CROPIX
Splićanin Petar Milas danas ponovno ulazi u ring.

Na u petak održanom vaganju, hrvatski je boksač imao 103.5 kilograma, dok je njegov protivnik Johnny Muller bio na 99.9.

Nakon šestomjesečne pauze Milas se u Berlinu bori protiv Južnoafrikanca Mullera u sklopu priredbe na kojoj je glavni meč onaj između Nicka Hanniga i Ryna Liebenberga. Dakle, Milas se ne boksa za pojas, ali je itekako motiviran da zadrži besprijekoran omjer pobjeda i poraza u profesionalnoj karijeri (14-0).

Splitski teškaš za meč se pripremao dijelom u Splitu, a dijelom u Velikoj Britaniji s tamošnjim talentiranim boksačem Danielom Duboisom, što je nastavak jakih sparinga nakon što je Milas već trenirao s Alexanderom Povetkinom i Oleksandrom Usykom. Milas (24) poručuje da je nakon spariranja u Britaniji jači nego prije, u prvom redu u nogama i ukupnoj snazi, pa s nestrpljenjem čekamo da ga vidimo na djelu. Šest je mjeseci prošlo od njegova posljednjeg izlaska u ring, u travnju je u Njemačkoj svladao Rusa Denisa Bahtova prekidom u šestoj rundi. Zaželio se borbi, piše Slobodna Dalmacija.

Mladi lav Milas, kojeg vodi trener Ivan Duvančić, prvak je Mediterana po WBC-u i IBO međunarodni prvak, a u ovoj je pauzi imao i neke ponude za jače borbe. Nema sumnje kako će tih ponuda biti sve više i sasvim je izvjesno da će vrlo skoro Petar pokucati na vrata teškašima svjetske klase.

Muller (28), međutim, nije dio te klase. U karijeri ima 21 pobjedu, 8 poraza i remi, a nakon dvogodišnje stanke vratio se u lipnju ove godine porazivši Kizita Ruhamnyea. Nadimak mu je Uragan („The Hurricane“) i boksao je protiv jakih imena uključujući Usyka koji ga je svladao prije četiri godine. Milas je svakako favorit i od toga ne treba bježati.

- Spreman sam, dobro sam se pripremio. Muller nije boksač svjetske klase, ali je dobro ime za ovu fazu moje karijere i odradio je nekoliko mečeva s vrhunskim borcima. Očekujem dobru borbu i vjerujem u svoju pobjedu – javio se Milas iz Berlina Slobodnoj Dalmaciji.

Meč Milas – Muller, za koji je predviđeno maksimalno osam rundi, u berlinskom hotelu Maritim počinje večeras oko 22 sata, možda i malo kasnije ovisno o trajanju prethodnih borbi.

Linker
22. travanj 2024 21:39