Regija

Milun bez pobjede, ali i bez Tokija? ‘Izgubio sam svijest na samom početku, sumnjam na probijeni bubnjić‘

Marko Milun, Leonard Pijetraj
 DAMIR KRAJAC/CROPIX
‘Završava veliko poglavlje u mom životu, ali moja malenkost i najteži sport smo tek na početku meča‘

Marko Milun zapeo je u osmini finala i poražen napustio okršaj s jednim od favorita olimpijskih kvalifikacija, Frazerom Clarkeom. Hrvatski superteškaš pokazao je u Parizu i želju i srčanost, ali protiv iskusnog Engleza nije išlo.

Milun je u subotu izgubio jednoglasnom sudačkom odlukom (0-5), a pobjede su ga koštala dva brojanja, kao i javna opomena za koju se sudac odlučio nakon brojnih upozorenja zbog preniskog držanja glave.

image
Screenshot (Olympics.com)

Marko i Clarke imali su žestoko otvaranje te potom nekoliko dobrih razmjena iz klinča, ali engleski borac bio je taj koji je povezao prve ozbiljnije udarce. Dogodilo se to otprilike minutu prije završetka uvodne runde. Marko je nakon opasnog Clarkeovog napada ostao na nogama, no bio je uzdrman i sudac procjenjuje da mu je potrebno brojanje.

Borba se nastavila, a u drugoj rundi ponovno dolazi do novog brojanja i to opet Milunu. Ovoga puta sudac se možda i bespotrebno odlučio na ovaj potez. Pogodio je Clarke čist udarac, no činilo nam se da je Marko to dobro podnio te da je moglo sve proći i bez brojanja. Nešto kasnije, dolazi i do ranije spomenutog javnog upozorenja.

Svjestan da u trećoj, a ujedno i posljednjoj rundi treba prekid, Marko napada svim snagama. Clarkea gotovo pa i nema, ali vrijeme radi za njega. Otprilike minutu prije kraja svjedočimo jednom dobrom Milunovom napadu, no izdržao je to već vidno iscrpljeni Englez i nakon čitanja sudačkih kartica izborio četvrtfinale.

"Danas završava jedno veliko poglavlje u mojem životu. Sve što sam radio, radio sam upravo zbog ove prilike koju sam nažalost propustio. Što se tiče meča, nikad se nisam izvlačio pa tako neću ni ovaj put. Oboje smo dali sve od sebe i u žaru borbe sam izgubio svijest na samom početku. Sumnjam na probijeni bubnjić, ali što god da je, nisam bio u potpunosti svjestan meča.

Želim se zahvaliti svima koji su me nesebično podržavali ovih 5 godina u kojima sam prošao sve od najviši vrhova i najdubljih ponora. Najviše mojoj obitelji, treneru Leonardu Pijetraju i bratu Savageu (Alen Babić, op.a). Završavam olimpijski proces od 4 godine s osjećajem zadovoljstva i sreće. Moja ljubav prema boksu je obogaćena još jednim velikim iskustvom i u budućnosti možete očekivati još puno od mene. Moja malenkost i najteži sport na svijetu smo tek na početku meča", napisao je na Facebooku Milun nakon borbe, a iz njegovih se riječi može zaključiti da je i službeno ostao bez plasmana na Olimpijske igre.

Iako, službena stranica Hrvatskog boksačkog saveza navodi da ovo možda i nije kraj. Naime, prema HBS-u, postoje kombinacije da bi se mogao plasirati i preko bodovne liste Svjetske boksačke federacije jer iz Pariza će se izravno kvalificirati samo četiri superteškaša (polufinalisti).

Linker
26. travanj 2024 12:30