Regija

Miočić otkrio svoj stav o Jones vs. Ngannou: 'Možda nije tehnički dobar kao on, ali udara dosta jako...'

Miočić vs. Ngannou
 screenshot/Youtube
Stipe Miočić priključio se dugačkom popisu boraca koji su komentirali priču oko Jona Jonesa i Francisa Ngannoua.

Iako je prije nekoliko dana Jon Jones objavio kako su propali njegovi pregovori s UFC-om oko borbe protiv Francisa Ngannoua, Stipe Miočić prokomentirao je za MMA Fighting taj potencijalni susret u njegovoj kategoriji.

Miočića bi definitivno zanimao novi veliki nastup njegovog bivšeg izazivača, ali dolazak Jonesa u tešku kategoriju.

"To bi bila dobra borba. Radi se o zanimljivom 'matchupu'. Smatram da je Ngannou za svakoga težak protivnik jer se radi o eksplozivnom borcu koji udara dosta jako", započeo je Stipe.

"Možda on nije tehnički potkovan kao Jon Jones, ali ima tu snagu", dodao je prvak koji je u siječnju 2018. godine kamerunsko-francuskom nokauteru nanio prvi poraz u UFC karijeri.

Miočić je Ngannoua svladao nakon punih 25 minuta demonstracije jedne savršene taktike koja mu je donijela treću, ujedno i rekordnu obranu pojasa u teškoj kategoriji. A upravo je taktika ono što bi, prema Stipi, i Jonesu moglo donijeti pobjedu u okršaju s opasnim 'Predatorom'.

"Definitivno mislim da on (Jones, op.a.) može do pobjede ako bude imao odličnu taktiku, ali svašta se može dogoditi. Nosimo male rukavice, ovo je teška kategorija i bacaju se bombe... Iskreno, svašta se može dogoditi", objašnjava Stipe.

Iako još ništa nije službeno, aktualnog teškaškog prvaka čekaju pripreme pa povratak u Octagon, a idući meč trebao bi mu donijeti treći susret s Danielom Cormierom. Tek nakon toga, Stipu bi ponovno u kavezu mogao dočekati Ngannou, ali možda u nekom raspletu i Jones pod uvjetom da se on s UFC-om dogovori oko svih financijskih zahtjeva koje je postavio pred mogući prelazak u teškaško društvom.

"Bez ikakve rasprave, borit ću se prije kraja ove godine. To je 100 posto", zaključio je Miočić na čiji novi nastup čekamo od sredine kolovoza prošle godine.

Linker
02. svibanj 2024 04:09