Regija

Miočićev srpski sparing partner ugovorio prvu borbu u Octagonu, čeka ga bivši Rakićev protivnik

Aleksa Camur
 screenshot
Novi srpski član UFC-a i jedan od glavnih sparing partnera Stipe Miočića, Aleksa Camur, saznao je kad će odraditi svoju prvu borbu u promociji. 25. siječnja u Raleighu borit će se protiv Justina Ledeta, borca kojeg je jedan srpski poluteškaš već savladao. Riječ je o Aleksandru Rakiću. Camur se tako na programu ove priredbe pridružuje Darku Stošiću.

Nakon što je impresivnim nokautom izborio ugovor s UFC-om te nakon što je Dana White za tu odluku bio dodatno motiviran od strane Stipe Miočića, Aleksa Camur upisat će na drugoj UFC priredbi u 2020. godini svoj prvi pravi nastup u Octagonu. Dogovorio je borbu na UFC Fight Night 167 priredbi u Raleighu, a tamo će se ovom 24-godišnjem borcu suprotstaviti Justin Ledet.

Ledet (9-2, 3-2 UFC) je 31-godišnji borac čija je UFC karijera izuzetno neuobičajena. Ovaj sjajni boksač krenuo je kao teškaš i tako je startao UFC karijeru s tri pobjede. Unatoč tome, donosi odluku za spuštanje u polutešku kategoriju, no tamo za sada nema uspjeha. Prvo je u potpunosti izdominiran od strane Aleksandra Rakića, a onda je doživio i težak nokaut poraz od Johnnyja Walkera. Očekivalo se kako bi se nakon toga mogao vratiti u tešku kategoriju, no on će ipak još jednom pokušati u diviziji do 93 kilograma. No, isto tako mu UFC treći put za redom kao protivnika daje velikog potencijala.

Mladi Camur živi i trenira u Americi, no odlučio je nastupati pod srpskom zastavom, što je potvrdio odmah nakon što je zaradio UFC ugovor. Stipe Miočić do sada je više puta vrlo glasno hvalio svog mladog kolegu pa se možemo nadati kako ćemo ga ovog puta možda čak vidjeti u njegovom kutu. Stipin drugi sparing partner, Jeff Hughes, odradio je već tri UFC borbe, no Miočića ipak nismo imali priliku gledati kao dio njegovog tima.

UFC Fight Night 167 predvodi borba teške kategorije između Juniora Dos Santosa i Curtisa Blaydesa, a zanimljivo je navesti kako se na programu nalazi Darko Stošić koji se bori protiv Jamahala Hilla. Tako će se po drugi put u povijesti dva srpska poluteškaša naći na istom programu. Prvi slučaj datira na srpanj prošle godine i Fight Night u Hamburgu. Tamo su vrlo uspješni bili Stošić i Rakić, koji se tim putem borio upravo protiv Ledeta.

Linker
20. travanj 2024 01:15