Regija

Mirsad Bektić dominantno uzeo prve dvije runde pa završio ugušen u trećoj

Jackson vs. Bektić
 screenshot
Mirsad Bektić još jednom je uspio izgubiti borbu u kojoj je uvjerljivo uzeo prve dvije runde

Treći poraz u nizu doživio je Mirsad Bektić prošle noći u UFC-ovom APEX kompleksu. Dogodilo mu se to u borbi gdje je uvjerljivo uzeo prve dvije runde, da bi u trećoj upao u zamku kakvu mu je Damon Jackson zapravo cijelim tijekom borbe pokušavao namjestiti. Tako mu se dogodilo nešto slično kao u borbi protiv Darrena Elkinsa, u kojoj je prije tri i pol godine doživio prvi poraz u karijeri. Uspio je izgubiti borbu u kojoj je uvjerljivo uzeo prve dvije runde.

Bektić je svoju taktiku prezentirao odmah od početka, nakon što je već u prvih deset sekundi uspio doći do rušenja. Jackson, koji je borbu prihvatio prije četiri dana, se uspio ustati, ali uskoro je ponovno bio na podu. Jednom je unutar prve runde uspio doći do prilike uhvatiti Bektićev vrat u giljotinu, ali nije bilo dovoljno čvrsto. Bosansko-hercegovački borac se izvukao te dominirao do kraja runde.

Drugu rundu Bektić kreće na isti način, no pri rušenju ulazi u giljotinu koja je ovog puta bila malo jača nego u prvoj rundi. Pokušavao je Jackson punu minutu, činilo se da ima čvrst zahvat, no Mirsad se izvukao te je uslijedilo četiri minute čiste dominacije. Bektić je puno pogađao, no statistika njegovih 50-ak udaraca nije ubrojavala u značajne. Ipak, dominantno je priveo rundu kraju bez da je svom protivniku dao ikakvu šansu za odgovor.

U treću rundu Bektić nije ušao jednako, budući da je sad Jackson prvi napao. No, brzo je došao do klinča iz kojeg traži novo rušenje. Do njega je došao krajem prve minute, no još jednom tako da je upao u giljotinu. Ali, ovog puta je ona bila još bolja, a Bektić sve umorniji. Prilagodio je Jackson zahvat te brzo doveo do tapkanja.

Nevjerojatno je kako je Bektić sve tri runde bez previše razmišljanja ušao u isti zahvat. Nakon što Jackson prva dva puta nije uspio, jednostavno ga Bektić nije trebao ići testirati hoće li biti treće sreće, posebno nakon što je zahvat iz druge runde izgledao vrlo čvrst. Ovako je Bektić, u prilici gdje je trebao napraviti restart karijere, doživio treći poraz u nizu i teško je zaključiti u kojem će smjeru karijera sad krenuti. Nažalost po njega, sve opcije su moguće, budući da niti njegov stil borbe ne ulazi među one atraktivnije, tako da uz svoje ime nema niti taj svojevrsni bonus.

Linker
14. travanj 2024 17:32