Regija

Molina: 'Hrgović čini previše pogrešaka, ozlijedit ću ga u ringu!'

 Screenshot (YouTube)
Eric Molina predstavljat će iduću prepreku u karijeri Filipa Hrgovića. Bivši dvostruki izazivač za svjetsku titulu definitivno je najveće ime s kojim će se hrvatski boksač susresti u svom dosadašnjem pohodu na svjetski vrh.

Molina je iskusni veteran iza kojeg je profesionalni omjer od 27 pobjeda i pet poraza, ali i borac koji vjeruje da je u ovim trenucima ipak prevelik zalogaj za 'El Animala'.

"Zvali su me da se borim s Hrgovićem. Zvali su me i za Joea Joycea, Daniela Duboisa te mnoge druge. Ako me pitate s kime se želim boriti? Onda ću vam reći da mi se sviđa dvoboj s Hrgovićem. Uzbuđen sam oko ovog meča. Smatram da on čini puno pogrešaka. Kad tad će se boriti s nekim tko će ga ozlijediti u ringu, a mislim da sam to upravo ja. Mislim da sam ja taj koji će ga dovesti u situacije u kojima bi mogao pomisliti - 'Znači ovako djeluje teškaški udarac'. Vjerujem i da sam dovoljno snažan, trenirao sam naporno za ovaj meč i spreman sam ga dovesti u poziciju u kakvoj još nije bio", hrabro je poručio Molina u razgovoru za IFL TV.

Jedna od najvećih prednosti Moline je njegovo iskustvo. Iza Amerikanca iz Teksasa su već 32 profesionalna meča, što je puno više od Hrgovićevih devet. Osim toga, Eric ima i zlata vrijedno iskustvo u okršajima s elitnom konkurencijom, dok Filip tek započinje svoj 'ples' u tim opasnim vodama.

"Da, sa mnom stiže i puno iskustva, no ne zanima me s kakvim se dosad borcima Hrgović suočavao. On se nikad nije borio s opasnim udaračem poput mene. Stoga smatram da ćemo u subotu doznati puno toga. Prije svega, mogu li ja još uvijek povući okidač. Kod Hrgovića vidim puno rupa, imam spremnu dobru taktiku i sada je na meni da je realiziram", upozorava Molina pa dodaje:

"Proučili smo ga. On je vrlo, vrlo velik i snažan lik, ali su i svi ostali u teškoj kategoriji. Ne postoji nitko u vrhu za koga možete reći da nije snažan. Nije ovo ništa novo za mene. Vrijeme je da se poslužim svojim iskustvom, uđem u ring i iskoristim njegove slabosti. Za mene pobjeda ili poraz ne mijenjanju ništa", zaključio je 'Drummer Boy' koji je, izuzev poraza u debiju, gubio samo od elitne konkurencije koja uključuje i Anthonyja Joshuu i Deontaya Wildera.

Linker
25. travanj 2024 10:09