Regija

Najavljena prva priredba Fight Nation Championshipa, nove hrvatske borilačke promocije

Fight Nation Championship
Nova hrvatska borilačka promocija, Fight Nation Championship, objavila je kako će svoju prvu priredbu održati 5. listopada ove godine. Njen osnivač Dražen Forgač najavio ju je kao promociju kroz koju bi priliku za nastupe i skupljanje iskustva trebali dobiti prije svega mladi i talentirani MMA borci.

Dražen Forgač, bivši hrvatski MMA borac te glava zagrebačkog American Top Teama, već neko vrijeme imao je ideju stvoriti borilačku promociju kroz koju bi mladi i talentirani domaći borci dobili priliku nastupiti u profesionalnoj borbi, ali isto tako i predstaviti se publici. Odlasci u strane, prije svega ruske, poljske ili češke promocije previše su često rezultirali borbama koje našim borcima u tom trenutku nisu bile adekvatne. Tim putem patila je cijela domaća borilačka scena, jer otkako je FFC smanjio broj evenata, a nakon toga i otišao u Las Vegas, mladi hrvatski borci ostali su bez domaće promocije kroz koju bi mogli prirodnim putem razvijati svoj talent.

Fight Nation Championship to bi trebao promijeniti, ponajviše iz razloga što je stvoren upravo za mlade borce koji prije svega traže svoju priliku. Nakon što je na svom Facebook profilu službeno objavio datum prve priredbe kao 5. listopada, Dražena Forgača smo osobno kontaktirali, a on nam je potvrdio upravo tu namjeru.

"Osnovao sam ovu promociju s ciljem davanja prilike mladim borcima koji su na samom početku profesionalnih karijera ili onima koji čekaju prvi nastup. Dakle, fokus je na mladim borcima i onima koji se nemaju gdje afirmirati. Često smo viđali probleme da veće promocije odbijaju borce jer još nemaju "skor" pa se nalaze u svojevrsnoj slijepoj ulici. Na amaterskim turnirima u regiji sam vidio jako puno kvalitete i zanimaju me takvi borci. Za ovu godinu smo odlučili organizirati dvije priredbe, dok bismo iduće godine mogli pokrenuti ligu. Ove prve priredbe ćemo iskoristiti da bi iskristalizirali situaciju i kako bismo vidjeli s kojim borcima možemo računati za dalje", najavio nam je Forgač, a onda je dodao nešto o samoj izvedbi svega:

"Priredbe će se održati kod nas u American Top Team dvorani, s tim da je plan postaviti tribine koje će primati oko 600 ljudi. Mislim kako je to optimalno dobra brojka za ovakav tip priredbe i da bismo mogli imati pune tribine. Trenutno je to još uvijek u fazi dogovaranja. Orsat Zovko će mi dati neke dobre savjete."

Trenutno su u igri sve MMA kategorije, kako muške, tako i ženske, a zanimljiv je način kako postati borac u FNC-u. Naime, Forgač je rekao kako se svi borci imaju priliku prijaviti za nastup i da će onda biti odabrani oni koji pokazuju najveći potencijal. Isto tako, pazit će se na uparivanja i to da svaki borac ima adekvatnog protivnika.

Otkrio je Forgač kako se u samo jednom danu javio veliki broj boraca i to ne samo iz regije nego iz Francuske, Islanda, Švedske i drugih država. Otkrio je i neke talentirane borce koji će nastupiti na prvoj priredbi. To su Jakob Kosić, Đani Barbir, Rok Krušić, Denis Lovrić i Stanislav Krofak, no u idućim danima trebali bismo znati puno više, a onda će krenuti i objave borbi koje će se naći na programu.

Svi borci pozvani su da se prijave na e-mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..

Linker
19. travanj 2024 17:28